(BIIPMAG): Vi innrømmer det: En dramaserie uten kjærlighet, hadde blitt fryktelig kjedelig. Men det ser ut til at manusforfatterne til de mest populære tv-seriene tenker at lykkelig kjærlighet er det kjedeligste av alt – Ettersom vi må være vitne til at favoritt-parene våre stadig gjør det slutt, før de blir sammen igjen, gjør det slutt, blir sammen, og så videre. Noen par er rett og slett bare meant to be, selv om de ikke bestandig ser ut til å innse det selv.
Spørsmålet er: Kan de ikke bare være sammen, da?

Les også: Bør du gjøre det slutt?

Her er noen av våre favorittpar på tv-skjermen:

Gossip Girl: Serena og Dan
I utgangspunktet en utrolig søt kjærlighetshistorie, om rikmansdatteren som blir sammen med gutten fra langt fattigere kår i New York. Plutselig tok Dan steget opp, og fikk spise kirsebær med de store, selv om det tok en stund før Serenas venner og familie godtok ham. Men de sosiale forskjellene mellom dem er store, og det tok dermed ikke lang tid før problemene dukket opp. Det ser ut til at et av våre desiderte favorittpar ender opp i den samme krangelen gang på gang – som en følge av den ene store, grunnleggende forskjellen mellom dem: Sosial status og familiebakgrunn. Begge er redd for at den andre skal dømme dem, samtidig som de begge vet at de egentlig elsker hverandre. Iallfall vet vi det. En klassisk Romeo og Julie-historie, dog med langt mer moderne (og flere!) forviklinger – og forhåpentligvis uten en tragisk slutt.

Meant to be-faktor: Stor! Vi heier på dem, og krysser fingrene for at de ender opp sammen til slutt!

Gilmore Girls: Lorelai og Luke
Noen av de beste TV-parene er de som ikke skjønner selv at de hører sammen. Selv om alle andre – inkludert oss som ser på – har visst det lenge. Det er nøyaktig hva som skjedde med disse: Luke var alltid der, klar med en kopp kaffe og alltid villig til å høre på Lorelais evinnelige skravling. Vi så henne gå gjennom forhold etter forhold, mens vi visste at Luke var den som innerst inne hadde de aller varmeste følelsene for henne, selv om han aldri i verden ville innrømmet det selv. Endelig gikk det opp for Lorelai også, og etter masse fram og tilbake (selvfølgelig), fikk de hverandre til slutt.

Meant to be-faktor: Åpenbar, og nesten litt for forutsigbar. Men for all del: Vi er glade!

The OC: Marissa og Ryan
Nok en kjærlighetshistorie mellom den bortskjemte jenta og den fattige gutten. Men denne med litt mer brodd enn i Gossip Girl (se nr 1). Marissa og Ryan hadde til felles at de begge kom fra trøblete familieforhold, og ble begge en del av det som må være tidenes vennegjeng (mener nå vi). Likevel hadde de det med å såre hverandre dypt gang på gang, og lyktes aldri med å være bare venner, forståelig nok. Når det endelig så ut til å gå mot mer harmoniske og rolige tider i slutten av sesong 3, ble Marissa drept i en bilulykke. Sesong 4 ble aldri det samme, og serien ble tatt av lufta. Likeså greit, synes nå vi, ettersom gnisten og spenningen syntes å bli borte. Og ærlig talt: Ryan og Taylor?

Meant to be-faktor: Sukk. Det endte jo så tragisk, men vi hadde troen!

Friends: Ross og Rachel
Rachel var den bortskjemte prinsessen, og Ross var nerden som hadde vært forelsket i henne siden high school. Etter mye om og men og fram og tilbake: sammen, ikke sammen, sammen, den beryktede «pausen», et uheldig ekteskap (med hverandre) i fylla, ekteskap (med andre, iallfall for Ross), og et ikke helt planlagt felles barn, fikk de hverandre til slutt. Heldigvis! Ettersom Friends nærmet seg slutten, så vi det kanskje komme, men da de endelig kysset i siste episode, ble vi overlykkelige likevel. Og av alle TV-parene, var i det minste disse de minst frustrerende, mest underholdende å følge med på. Hurra!

Meant to be-faktor: Definitiv. Vi visste det egentlig hele tiden.

Grey’s Anatomy: Meredith og Derek/McDreamy
En klassisk historie med en moderne vri: Jente møter gutt, jente og gutt blir fulle, jente og gutt har en one night stand. Dagen etter viser det seg at Meredith må forholde seg til Derek hver eneste dag – ettersom de jobber på samme sykehus. Så begynner det: De blir sammen, de slår opp, de blir sammen, eks-kona dukker opp, de slår opp, de blir sammen... Det er til å bli gal av; alle de evinnelige og unødvendige intrigene de lager – løgner, forpliktelsesangst, usikkerhet, problemer med å stole på hverandre, og i det hele tatt. Kan de ikke bare skjønne at det er meningen at de skal være sammen? I slutten av sesong 4 ser det ut til at de har innsett det (igjen) – men hvor lenge vil det vare?

Meant to be-faktor: McPerfect, spør du oss!

Frustrerte Fruer: Susan og Mike
Selv om sesong 4 av Frustrerte Fruer bar mer preg av forholdet mellom Gabrielle og Carlos, er det Susan og Mike som har gitt oss mest å le av, være oppgitte over, og glade for iløpet av serien. Den klønete tenåringsmoren og den kjekke rørleggeren med den mørke fortiden syntes aldri å få hverandre – samme hvor nære de kom. For eksempel ble Mike påkjørt den kvelden Susan skulle fri, og etter å ha våknet fra koma, husket han henne selvfølgelig ikke. Typisk! Etter mye om og men, fikk de heldigvis hverandre (og en baby) til slutt, men i siste episode av sesong 4, fikk vi se Susan kysse på en helt annen mann. Hjelp! Hva skjer?

Meant to be-faktor: Høy. Eller? Dersom Mike er ute av serien, kan det bli noe vanskelig å fortsette forholdet. Vi venter i spenning...

Hotel Cæsar: Jens August og Liv
Den eneste norske serien på listen har hatt mange kjærlighetshistorier gjennom årene vi har fulgt hotelldriften og Anker-Hansen-familien. Opp- og nedturene er mange, og ettersom Hotel Cæsar er en såpeserie, er det tett mellom intrigene og dramatikken. Likevel sniker det seg inn noen romantiske scener man kan bli helt varm i sjelen av (kremt), og Jens August og Liv stod for mange av disse. Kunne den sjarmerende skolejenta forandre den kyniske playboyen? Det så lenge sånn ut, før Jens August valgte penger framfor kjærlighet. Men er det over? Liv er i skrivende stund sammen med Marius, men vil det vare? Vi mistenker at vi ikke har sett det siste fra frøken Liland og herr Anker-Hansen.

Meant to be-faktor: Noe tvilsom, men definitivt til stede.

Sex og Singelliv: Carrie og Mr. Big
Allerede i første (eller var det andre?) episode av Sex og Singelliv møter vi Mr. Big, og vi får ikke vite hva han egentlig heter før etter seks sesonger – i aller siste episode. Maken til av-og-på-forhold har vi sjelden sett, men vi frydet oss hele veien, fordi det formerlig gnistret mellom dem hver gang de så på hverandre. De greide til og med det kunststykket å være venner (iallfall en stund) når de ikke var sammen, men selv i disse periodene var det ikke så mye tvil om at det ikke vill ta for lang tid før de fant tilbake til hverandre ... igjen. Det måtte jo bare ende lykkelig, og etter at Mr. Big kom over den voldsomme forpliktelsesangsten sin, var det bare å juble. Det hadde vi ventet lenge på!

Meant to be-faktor: Hallo! Etter å ha holdt på som disse over seks sesonger, visste vi alle hvordan det måtte gå. Noe annet ville rett og slett vært en fornærmelse.

Hvilket tv-par liker du best? Og hvem flere burde vært på listen? Kommentér under!

Les også:
Hva slags kjæreste er du?
Sladderstjerne platedebuterer
Hinter om SATC-oppfølger

Det siste fra biipMag: Gå til forsiden her