Gå til sidens hovedinnhold

Djupedal retter opp regnefeil

Kunnskapsminister Øystein Djupedal gir 21 millioner kroner mer til friskolene etter en regnefeil.

- Med dette har vi ryddet opp i en systemfeil som ville ha hatt store konsekvenser for elevene på de store friskolene, skriver kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) i en pressemelding.

Etter at tilskuddssatsene for 2007 for frittstående grunnskoler ble kjent i fjor høst, reagerte skolene på at satsene hadde gått til dels betydelig ned for de større friskolene fra året før.

Skolene reagerte
Staten gir friskolene et tilskudd som tilsvarer 85 prosent av de vanlige driftsutgiftene som den offentlige skolen har. Enkelte kommuner har de senere årene opprettet selskaper som har tatt over drift og vedlikehold av skolelokaler. Dette har medført at grunnlaget for beregningen av tilskudd ble unaturlig lavt, og de frittstående grunnskolene fikk kke det tilskuddet som de hadde krav på.

Mer til Kristelig Gymnasium
Regjeringen har derfor foreslått å bevilge 21 millioner kroner for å rette opp denne skjevheten. Av dette vil frittstående skoler i utlandet få 4 millioner kroner, mindre skoler i Norge vil få 5 millioner kroner, mens de større friskolene vil få 12 millioner kroner. I sistnevnte kategori fordeler beløpet seg slik:

¿Kristelig Gymnasium, Oslo ca. 3,7 millioner kroner

¿St. Sunniva skole, Oslo ca. 4,3 millioner kroner

¿Rudolf Steinerskolen, Oslo ca. 3,5 millioner kroner

¿Danielsen ungdomsskole, Bergen ca. 340.000 kroner

Enkelte friskoler vil for barnetrinnet få en redusert sats for 2007 i forhold til 2006 da det reelle kostnadsnivået for tilsvarende offentlige skoler har gått ned, heter det i pressemeldingen.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen