Gå til sidens hovedinnhold

Djurgården imponerer under Høgmo

Per Mathias Høgmo og Djurgården forstyrret IFK Gøteborgs gullsjanser.

Per-Mathias Høgmo og Djurgården sto i veien da IFK Göteborg kunne ta innpå Malmö i gullstriden søndag.

Hjemmelaget vant Allsvenskan-oppgjøret 2-1.

Djurgården har hatt en imponerende resultatrekke siden den ferske norske landslagssjef overtok laget i mai.

Stockholmsklubben er ubeseiret de fem siste kampene og ligger trygt plassert som nummer sju i ligaen.

Det var riktig nok gjestene IFK som kom best i gang i søndagens oppgjør. Jakob Johansson scoret 1-0-målet like før pause.

Fem minutter etter hvilen fikk Djurgården en fortjent utligning ved Martin Broberg.

Høgmos lag var bedre enn gjestene og vant skuddstatistikken 23-6. Spennende nok var det den aller siste avslutningen som ble avgjørende.

Sen avgjørelse
For etter noen bølgende tilleggsminutter fikk Djurgården straffe. Kampuret viste nesten 96 minutter da Amadou Jawo ordnet 2-1 fra ellevemeteren.

– Vi rotet det litt bort i dag. Vi har ikke vært veldig de gode i de siste kampene, og da holder det ikke når man møter et så bra lag, sa IFK-veteranen Tobias Hysén.

Kenneth Høie voktet Djurgårdens mål. Kjetil Wæhler var ikke med for IFK Göteborg.

Bråk
Rammen rundt kampen ble ødelagt av at en gruppe maskerte IFK-supportere gikk til angrep på en gjeng politifolk i nærheten av stadion etter kampslutt. Det resulterte i at 28 fotballpøbler ble pågrepet av politiet.

– Vi kategoriserer det som et voldsomt opprør. Tre personer sitter fortsatt i arresten, sa Kjell Lindgren, pressetalsmann for politiet i Stockholm.

Han kunne fortelle at politiet måtte beskytte seg med batonger og pepperspray. Én av opprørerne ble fraktet til sykehus.

Senere søndag tapte Malmö 0-2 for Häcken på bortebane. Det betyr at luken til IFK fortsatt er på fire poeng, men kun tre kamper gjenstår av sesongen. To seirer vil sikre skåningene seriegullet.

(©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken