Gå til sidens hovedinnhold

DNA-bevis: Castro er faren

Nye DNA-tester bekrefter at kvinnebortføreren i Cleveland, Ariel Castro, er faren til den seks år gamle jenta som ble født i fangenskap.

Cleveland (NTB-Reuters): Ifølge påtalemakten i Ohio tyder DNA-testene ikke på at Castro har vært involvert i andre overgrepssaker i delstaten. FBI sjekker nå om han kan ha vært involvert i saker i andre delstater.

52-åringen kan bli siktet for overlagt drap og risikere dødsstraff etter at han bortførte tre unge kvinner og holdt dem innesperret i hjemmet sitt i opptil ti år, der han torturerte og misbrukte dem.

En av kvinnene skal ha abortert flere ganger på grunn av volden han påførte henne.

Michelle Knight hevder at hun ble gravid fem ganger i løpet av de ti årene hun satt innesperret. I henhold til Ohios lover er dette å regne som overlagt drap på de ufødte barna.

Castro satt taus og med bøyd hode da han torsdag lokal tid ble framstilt for retten og siktet for fire tilfeller av kidnapping og tre tilfeller av voldtekt. Kidnappingspunktene gjelder Amanda Berry, Berrys datter som ble født i fangenskap, Gina DeJesus og Michelle Knight.

Flere anklager
Statsadvokat Timothy McGinty sier ifølge fjernsynskanalen CNN at han ikke vil nøye seg med disse anklagene.

- Jeg vil at han skal svare for hvert eneste seksuelt overgrep, for hver eneste dag kvinnene satt fanget, for alle voldshandlinger og drapsforsøk, sier McGinty.

- Denne barnekidnapperen drev et privat fengsel og torturkammer i hjertet av Cleveland. Ofrene ble i et tiår utsatt for ufattelig brutalitet og en tortur som bare kan beskrives som ufattelig, fortsetter statsadvokaten.

Castro er varetektsfengslet og kan bare bli løslatt hvis han stiller en kausjon som dommer Lauren Moore har satt til åtte millioner dollar eller vel 46 millioner kroner. Kausjonen er satt til to millioner dollar for hver av de bortførte kvinnene og to millioner for Amanda Berrys datter.

For å bli løslatt, må Castro legge 10 prosent av denne summen på bordet i kontanter, altså 800.000 dollar.

- Han har ikke så mange penger, sier hans forsvarer Kathleen DeMetz, som påpeker at Castro har vært arbeidsløs siden han i fjor mistet jobben som sjåfør på en skolebuss.

Vurderer dødsstraff
Ifølge Timothy McGinty vil påtalemyndigheten nå gå i gang med formell vurdering om hvorvidt den skal kreve Ariel Castro dømt til døden.

- Dødsstraff er forbeholdt de verste forbrytelser et menneske kan begå, påpeker statsadvokaten.

Men det kan ta tid før det blir klart om Castro risikerer dødsstraff, fordi dette avhenger av hva de tre bortførte kvinnene forklarer.

- De må få tid til å komme seg før vi kan foreta dyptpløyende avhør av dem, sier McGinty.

Michelle Knight ble fredag fortsatt behandlet på sykehus og ønsker ikke å møte medlemmer av familien sin. Både moren og bestemoren har kommet fra delstaten Florida for å besøke henne, men Knight vil foreløpig ikke snakke med dem.

Castros mor Lillian Rodriguez beskriver sønnen som «svært syk». Hun sier at hun selv lider sterkt under det som er skjedd, og at hun ber sønnens ofre om tilgivelse. (©NTB)

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken