(SIDE2): Lurer du på om kjæresten er utro? Da kan du rett og slett kjøpe en DNA-test på det norske nettstedet www.pappatest.no.

De selger DNA-tester fra kroner 598 til 2798.

- Det er flere betenkeligheter ved å gjøre slike tester hjemme, mener leder for aleneforeldreforeningen, Stig Rusten, til Side2. Han mener det ofte kan være flere gode grunner til å ikke vite alt om alle andre og at man også må ta hensyn til den sosiale pappaen, ikke bare den biologiske.

Kan avsløre partneren
Svenske Aftonbladet har i dag en sak om det svenske nettstedet www.pappatest.se som ser ut til å være det samme firmaet som www.pappatest.no. Slik forklarer sjefen for kundeservice i Sverige hvordan tjenesten fungerer:

- Spermflekker på eksempelvis klær kan avsøre om partneren er utro gjennom en enkel DNA-test. Vi kan få fram en DNA-profil og se om det er mannlig DNA og også sammenligne med samboerens profil. Er det ikke hans, så har hun noe å forklare, sier Bo Erlandsson som er ansvarlig for kundestøtten på pappatest.se till aftonbladet.se

Slik reklamerer den norske siden for sine produkter;

«Bestill i dag og du får tilsendt din testpakke i morgen, eller neste dag. Testen er gjort på få minutter. Du fyller ut opplysningene på prøveformularet og sender prøvene tilbake til oss. DNA-prøven tas ved å skrape på kinnets innside. Dette er helt smertefritt og kan også tas på spedbarn. Svarsporto er betalt. Normal har du testresultatet innen 2 uker. Raskere svar kan fås mot ekstra kostnad»

- Garantert ufeilbar
Noen av de testene du kan gjøre er farskapstest, morskapstest, savnet forelder, søskentest, tannbørste, hår, lommetørkler, q-tips, og ifølge nettstedet er du garantert en «ufeilbar» sikkerhet.

«Alle våre DNA prøver utføres gjennom å sammenligne 16 genetiske markører. Dette gir en ufeilbar sikkerhet. Vårt laboratorium, som er akkreditert og kvalitetssikret, gir en sikkerhet på 100 prosent om prøven viser at du ikke er faren og 99,999 prosent om prøven viser at du er faren.»

- Bedre enn politiet

- Vi har 16 markører, og det er 3 flere enn det politiet har, sier Bo Erlandsson til svenske aftonbladet.

Det har ikke lykkes Side2 å komme i kontakt med den norske nettsiden.

LES MER HELSE HER