Gå til sidens hovedinnhold

Dobbel reddet trippeldrømmen

Javier Hernandez sendte Manchester United til kvartfinale i Champions League.

MANCHESTER UNITED - MARSEILLE 2-1 (2-1 sammenlagt):

Manchester United-supporterne drømmer om en reprise på 1999-sesongen, da de røde djevlene fra Old Trafford vant både serien, FA-cupen og Champions League.

Drømmen overlevde også åttendedelsfinalen i Champions League mot franske Marseille.

Etter 0-0 på bortebane i den første kampen, sikret Manchester United kvartfinalebilletten hjemme på Old Trafford tirsdag kveld.

BAYERN-INTER: Slik jubler en redningsmann

Helten Hernandez
Og det var den 22 år gamle meksikaneren Javier Hernandez, også kjent som Chicharito, som ble dagens mann for United. Han fant nemlig nettmaskene allerede etter fem minutter, og la med det grunnlaget for avansementet.

Målet kom for øvrig etter en strålende opprulling fra United. Ryan Giggs på venstrekanten fant Wayne Rooney inne i boksen. Rooney fant Hernandez som kom på et perfekt timet løp, og meksikaneren hadde i sin tur ingen problemer med å finne nettmaskene i det åpne Marseille-målet.

Etter 75 minutter var samme mann på rett sted igjen. Nok en gang timet han løpet perfekt i forhold til innlegget fra Ryan Giggs, denne gangen fra høyre, og nok en gang fikk han dermed en grei jobb med å sette ballen i mål.

(Les videre under bildet)

Spenning etter selvmål
Noen overkjøring ble det likevel aldri på Old Trafford. Faktisk hadde Marseille tre sjanser som var større enn Uniteds nest største sjanse før pause. Den største av dem hadde André-Pierre Gignac, som burde utlignet til 1-1 bare minutter etter Uniteds ledermål.

Også etter pause hadde Marseille mye av spillet. Og ni minutter før full tid fikk de reduseringen som skapte nytt liv i kampen, da Wes Brown ble presset til å sette ballen i eget mål.

Dermed ble det nervepirrende sluttminutter for begge lag. Men flere mål ble det ikke, og følgelig er altså United videre i turneringen.

O'Shea skadet
Gledelig for United-fansen var det også å se både Nani og Antonio Valencia i aksjon.

Desto verre var det at John O'Shea måtte forlate banen etter 38 minutters spill med det som så ut til å være en strekkskade. Etter 70 minutter måtte også Rafael, som erstattet O'Shea, ut. Også han så ut til å slite med strekk.

Manchester Uniteds medisinske apparat, som har hatt mye å gjøre i vinter, blir med andre ord ikke arbeidsledig med det første.

Få med seg de siste sportsnyhetene på Nettavisens nye iPhone App!

Kommentarer til denne saken