Gå til sidens hovedinnhold

Døde av kullosforgiftning

Foreløpig obduksjonsrapport etter busstragedien i Kvinesdal viser at samboerparet fra Oltedal døde av kullosforgiftning.

Lensmannen i Kvinesdal mottok mandag den foreløpig obduksjonsrapporten. Den konkluderer med at samboerparet fra Oltedal døde som følge av kullosforgiftning, skriver aftenbladet.no.

Bekrefter kullosforgiftning
Politiet kan bekrefte at samboerparet døde av kullosforgiftning.

- Dødsårsaken er kullosforgiftning. Det kan ta lang tid før den endelige rapporten kommer, men den kommer ikke til å endre på dødsårsaken. Den endelige rapporten blir et mer medisinsk dokument, sier lensmann Jan Magne Olsen ved Kvinesdal lensmannskontor til Nettavisen.

De to omkomne ble obdusert ved Stavanger Universitetssjukehus mandag formiddag. Politiet skal gjennom rapporten ha fått den nødvendige bekreftelsen på at kullosforgiftning utløste tragedien i bussen som sto parkert på festivalområdet i Kvinesdal.

Dermed rettes enda mer oppmerksomhet mot det bensindrevne strømaggregatet, som antas å være kilden til kullosen.

Skal etterforskes videre
I den videre etterforskningen vil politiet kartlegge bruken av aggregatet.

- For det første så er vi glad for å ha fått en klar avklaring på hvorfor de døde. I den videre etterforskningen vil vi foreta en kartlegging av bruken av dette aggregatet. Dette aggregatet har stått i bussen, og det er klart når konsekvensen ble som den ble så har ikke bruken vært bra. Bruken av aggregatet er en årsak til dette, sier lensmannen.

Har begynt vitneavhør
De har også begynt med vitneavhør i saken.

- Vi har som smått begynt, men alt avhenger av hva som kommer fram i etterforskningen, så dette vil nok ta litt tid. Vitnene bor over et stort område og flere er fortsatt på sykehus, sier Olsen.

Kipor-aggregatet kan svive i cirka åtte timer før det må fylles opp igjen. Naboer av ulykkesbussen på festivalområdet fikk også strøm fra aggregatet, og det er bekreftet at det var stoppet lørdag midt på dagen.

Det var lørdag samboerparet Anita Wathne (31) og Terje Brueland (32) omkom på Norway Rock Festival i Kvinesdal. I alt ble åtte personer ble innlagt på ulike sykehus med symptomer på kullosforgiftning.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?