Gå til sidens hovedinnhold

Døde etter båtulykke

En person døde av skadene da en båt kantret ved en brygge.

En 20 fots fritidsbåt gikk rundt etter at den krasjet med en brygge på Bømlo i Hordaland. En 73 år gammel mann døde på sykehus av skadene han pådro seg, melder NTB klokken 12.30. Politiet fikk melding om båtvelten 0947.

Det var fem personer var om bord, tre stykker kom seg i land på egen hånd, mens to lenge satt fast inni båten. Alle personene er mellom 70 og 80 år og lokale.

- Dette var nok ganske dramatisk, folk lå jo lenge i sjøen, sier Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen på Sola til Nettavisen.

En mann (73) ble erklært død på Haukeland universitetssjukehus klokken 12.10 i dag. Også den andre mannen (75), som ble bragt til sykehus med kritiske skader, døde torsdag ettermiddag av skadene, melder sykehuset.

Det var disse to som ble fanget inne i båten, før de ble fraktet til Haukeland sykehus, skriver BA.no.

- Redningsmannskapene måtte sage hull i båten for å gi de to personene luft, sier operasjonsleder Agnar Austerheim ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, til avisen.

Ifølge Bømlo Nytt foretok redningsmannskapene Hjerte-lunge-redning (HLR) på de som satt fast i båten, da de ble hentet opp på brygga i Halleråker.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken