Gå til sidens hovedinnhold

Døde i glovarmt fly

Pensjonist døde av hjerteattak i det glovarme Air France flyet. Selskapet krever betalt for å fly den døde hjem.

85 år gamle Arthur Hesket hadde vært på ferie i Europa sammen med familien, og var på vei hjem til Australia da ulykken skjedde.

Air France-flyet tok av fra Paris og skulle fly til Singapore. Under turen sluttet klimaanlegget å fungere, og temperaturen i kabinen steg til over 35 grader. I denne heten fikk Hesket hjertefeil.

Air France-flyet måtte da nødlande i Bucuresti i Romania der mannen ble erklært død.

Familien til Hesket sier til Fox News at flyselskapet nå ber om 20.000 australske dollar, cirka 100.000 kroner, for å frakte den døde hjem fra Romania.

- Vi er åpenbart svært rystet, sier Heskets stedatter til Fox News.

- Det fryktelige i dette er at heten om bord i flyet sannysnligvis kan ha noe med dødsfallet å gjøre, sier advokat Ian Dunn fra Melbourne som var om bord i flyet. Han sier til at klimaanlegget streiket etter avgang fra Paris, og at heten varte i 90 minutter før Hesket døde.

Til ABC Radio sier Dunn at de i Romania måtte vente i det varme flyet i seks timer mens den døde ble tatt hånd om.

- Kabinbesetningen forklarte at de ikke hadde kraft nok til å slå på klimaanlegget, men de åpnet døren et par ganger. Etter seks timer sa kapteinen at flyet hadde tanket og at vi var klar for å ta av. Deretter gjorde han flere forsøk på å starte motorene før han kom tilbake til oss og sa at «jeg har ikke nok kraft til å starte motorene» det var hans eksakte ord, sier Dunn.

Passasjerene måtte deretter reise tilbake til Paris med et nytt Boeing 777-300 som ble satt opp, melder The Aviation Herald.

Air France avviser at 85 år gamle Hesket døde av heten. En talskvinne i selskapet sier til WA Today at dette var to separate episoder. Hun sier at klimaanlegget først stoppet etter at flyet hadde landet i Romania.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken