Gå til sidens hovedinnhold

- Døde momentant

Klatreren og finansmannen Arne Næss jr. (66) skled trolig på en smal fjellvegg før han falt 25 meter rett i døden nord for Cape Town i Sør-Afrika.

Ulykken skjedde ved et fjell i Franschoek, omkring 80 kilometer nord for Cape Town. Sørafrikansk politi undersøker nå omstendighetene rundt ulykken.

Avisen Die Burger i Cape Town opplyser til TV 2 Nettavisen at deres opplysninger fra redningsmannskapene går ut på at den norske fjellbestigeren hadde lagt ut på tur alene fra farmen til den styrtrike og berømte sørafrikanske familien Rupert, der han var på besøk.

Da Næss ikke vendte tilbake til vertskapet, ble det slått alarm, og letemannskaper fant Næss omkommet på en fjellhylle. Den norske forretningsmannen og eventyreren har trolig sklidd på en veldig smal fjellside før han falt 25 meter ned på steingrunn og omkom umiddelbart.

Været var tåkete, det var dårlig sikt, og Næss valgte derfor en alternativ rute enn den som er mest vanlig, opplyser Die Burger.

Liknende ulykker i Cape Town og områdene rundt er ikke uvanlig på grunn av uforutsigbare værforhold, og mye tåke.

Den norske ambassaden i Cape Town fikk melding om klatreulykken i ettermiddag.

- Jeg kan bekrefte at en nordmann er omkommet, sier kontorsjef Wenche Hovstad til TV 2 Nettavisen. Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterlige.

Falt i døden

- Næss dro på klatretur klokka 8 i dag tidlig og falt i døden klokka 12.30, sier kaptein Etienne Terblanche ved det lokale politiet til nyhetsbyrået AFP tirsdag kveld.

Hadde sju barn
Fjellklatreren og finansmannen Arne Næss jr. etterlater seg sju barn.

Næss ble sist gang far i mars i fjor. De siste fem årene har Næss vært kjæreste med Oslo-kvinnen Camilla Astrup (39). De hadde to barn sammen.

Arne Næss jr. ble født i Tyskland i 1937, og er sønn av Kikki Næss og German Raab, skriver Mona Levin i sin uautoriserte biografi om Næss, ifølge NTB.

Kikki Næss er søster til fjellklatreren og filosofen Arne Næss.

Gift med Ross
Arne Næss jr. ble for alvor kjent - både for det norske folk og resten av verden - da han i 1986 giftet seg med Diana Ross. Bryllupet fant sted i den sveitsiske byen Lausanne med en rekke celebre gjester til stede.

- Vi er svært lei oss for denne tragiske nyheten, sier Ross i en offisiell uttalelse som hennes talskvinne Michelle Bega leste opp til svenske Aftonbladet.

Diana Ross og Arne Næss jr. fikk to barn sammen før de gikk fra hverandre i 1999.

Les mer om Arne Næss jr her:

Skulle feire jubileum neste år

Arne Næss jr. 1937 - 2004

Arne Næss' liv i bilder

- Vil bli husket for Everest

Kagge: - Dette er veldig trist

Erling Kagge om Arne Næss jr. på web-TV

Se TV2s dokumentar om Arne Næss Jr

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping