Gå til sidens hovedinnhold

Døde på treningstur

Motbakkeløperen Jon Tvedt (42) døde på en treningstur i Gullfjellet.

Jon Tvedt trente sammen med sin bror og en kamerat da han ble syk på Gullfjellet søndag.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS med kodeord «tips» til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Under treningsturen ble Tvedt sterkt nedkjølt og klare ikke å ta seg ned fra fjellet, som er det høyeste fjellet i Bergen på 987 meter.

- De har vært på en tur og en av dem skal ha blitt så nedkjølt at de ikke har klart å gå videre, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt, til Bergensavisen.

Kunne ikke reddes
Tvedts bror løp deretter etter hjelp. Politiet satte i gang en leteaksjon i området klokken 14.55 etter at familien hadde meldt de tre savnet. På grunn av dårlig vær kunne ikke helikopter bli satt inn i søket. Det gjorde at verdifull tid gikk tapt.

Ved 18.30 tiden ble det klart at Tvedt var død. Da hadde redningsmannskapet tatt seg fra innerst i Haugsdalen og tre kilometer opp til der hvor Tvedt lå.

Redningsmannskapet på stedet konstaterer at de tre ikke var kledt for å være i fjellet. Også Tvedts bror og turkamerat var nedkjølt etter fjellturen.

To døtre
En stor idrettsmann og en kjær familiemann er gått bort.

På Facebook er det opprettet en minneside, hvor det blant annet står at:

«Jon vil alltid bli minnet som en fantastisk idrettsmann, en stor trener og mentor for alle oss i orienteringsmiljøet! Han stilte alltid opp for oss ungdommer og seinere juniorer i veien mot målet. Mine tanker går nå til hans to døtre og resten av hans famile. Takk for alt du har gitt oss!

Hvil i fred!»

«Stoltzekleiven blir aldri det samme uten Jon!»

«Jon var en fantastisk person både som idrettsmann men ikke minst som familefar.»

Reklame

Nå stiger strømprisen igjen - slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken