Gå til sidens hovedinnhold

Dødsbomber i Irak

To bilbomber og to selvmordsbombere drepte 10-talls personer i Bagdad søndag.

Tidligere søndag morgen gikk to bomber av på et folksomt marked i en sjiamuslimsk bydel i Bagdad og to selvmordsbombere sprengte minibusser i samme by.

18 døde i bilbombe
- To bilbomber eksploderte med fem minutters mellomrom på et folksomt marked sørvest i Bagdad. Minst 18 personer døde og 50 ble skadet, sier politiet til AP.

Den første bomben eksploderte foran en rastaurant og fem minutter senere gikk en bil i luften like i nærheten.

Bombingen søndag morgen kommer en dag etter at en bombe drepte mindt 37 personer og skadet mer enn 150 nær en busstasjon og et marked i nærheten av et av de sjiamuslimske mest hellige steder i Karbala.

Selvmordsbomber drepte elleve
En selvmordsbomber drepte elleve personer etter å sprengt seg selv i luften nordvest i Karrada-distriktet i Badgad søndag. Eksplosjonen fant sted nær et rettslokale. Elleve personer skal ha dødd og femten ble skadet.

- Vi så sjåføren av bussen stå ved veien, men det er normalt siden bussjåfører pleier å stoppe der for å vente på passasjerer, Derfor mistenkte vi ingenting, sier en mann med kallenavnet Abu Jassim til AP. Han var eier av en butikk i nærheten.

- Fem minutter senere sprengte bussen - det ødela området i nærheten og brant opp mer enn åtte sivile biler som passerte, sier han.

Også nordvest i Bagdad gikk en minibuss i luften søndag.

- En selvmordsbomber sprengte selg selv i luften i en minibuss i Bagdad, drepte åtte og skadet elleve, sier talsmenn fra politiet og sykehuset.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler