Ulykken skjedde på E6, noen kilometer nord for Biri travbane i Oppland. To personbiler med til sammen tre personer var involvert i ulykken.

Fastklemt
En mann og en kvinne i den ene bilen ble sittende fastklemt etter sammenstøtet. Mannen omkom, mens kvinnen ble sendt til Lillehammer sykehus med alvorlige skader. Tilstanden hennes skal være stabil.

Føreren av den andre bilen ligger på Lillehammer sykehus med lettere skader.

Veien åpnet
- Vi fikk melding om ulykken klokka 14.56, og veien ble åpnet igjen ved 16.30-tiden. Etter hva jeg vet, skal det være greie kjøreforhold på strekningen, sier Jan Larsstuen, operasjonsleder ved Vestoppland politidistrikt til Nettavisen.

E6 langs Mjøsa er en svært ulykkesbelastet strekning. Veien har to felt og ingen midtdeler, og dagens ulykke føyer seg inn i en lang rekke møteulykker på strekningen.

- Det har smelt ofte på denne strekningen, og det har vært mye dødsulykker, bekrefter Larsstuen.

Dødsulykke i Hammerfest
Også i Hammerfest har det vært en dødsulykke. En personbil kjørte i veggen i Stallogargotunnelen på riksvei 94 ved Kvalsund, sør for Hammerfest. Den omkomne var alene i bilen, og politiet fikk melding om ulykken rett før klokka 13.

- Veien er åpnet for trafikk igjen. Vi har ennå ikke fått kontaktet de pårørende, så vi gir ikke ut mer informasjon om ulykken, sier politibetjent Andreas Haugaasen ved Vestfinnmark politidistrikt til Nettavisen.