Gå til sidens hovedinnhold

Dødsulykke på Hurtigruta

En mann omkom da han falt i havet under en redningsøvelse på hurtigruten M/S Nordkapp søndag. To kolleger som prøvde å redde ham ble alvorlig skadd.

- En mann falt i havet under testing av livbåter. To andre prøvde å hjelpe ham. De ble alvorlig skadd, opplyser operasjonsleder Bernt Are Eilertsen i Salten politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Livbåt
Ifølge Avisa Nordland satte kollegene en livbåt på vannet og fikk hentet opp han som falt over bord. Men da denne livbåten skulle heises opp igjen, røk en vaier, og livbåten med de tre havnet i havet igjen.

De to skadde er sendt med helikopter til sykehuset i Bodø. De ligger til observasjon, opplyser politiet.

Ulykken skjedde i havet utenfor Ørnes i Nordland. Politiet fikk melding om ulykken klokken 08.40 søndag morgen. Skipet ligger inntil videre til kai ved Ørnes.

- Trist
- Politiet er nå i fullt arbeid med å klargjøre hendelsesforløpet. Båten blir liggende ved Ørnes ut over dagen. Jeg tør ikke si hvor lang tid det kan ta før den er klarert, sier hurtigrutedirektør Knut Sevaldsen i OVDS til TV 2 Nettavisen.

En av rederiets viktigste oppgaver fremover blir å ta vare på de pårørende og mannskapene, sier han.

- Det er en veldig trist dag for OVDS. Vi tenker spesielt på de pårørende, på familien til han som omkom. Det er tungt, sier hurtigrutedirektør Knut Sevaldsen til TV 2 Nettavisen.

100 passasjerer
Mannskapet og passasjerene har fått tilbud om krisehjelp ombord. Sannsynligvis blir alle ansatte med skipet videre i løpet av søndagen.

Det var nærmere 100 passasjerer ombord.

- Passasjerene ivaretas så godt vi kan. En del av de som hadde med seg bil har forlatt båten og kjører videre. En del blir overført til hurtigbåter og eventuelt busser i løpet av ettermiddag. De som skulle til Bergen blir værende på båten mens politiet foretar sine undersøkelser, og følger med tilbake når den er klar til å gå igjen, sier Sevaldsen.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken