Gå til sidens hovedinnhold

«Dødt» foster levde

Legen ville fjerne fosteret som hun mente var dødt, men til glede for barnemoren levde fosteret fortsatt.

Fosteret i 14. uke levde og var fullt utviklet - og aborten ble avbrutt.

Skåne-kvinnen sier til avisen Ystads Allehanda at hun var skeptisk til legens diagnose og påpekte at hun hadde merket det dersom fosteret var dødt.

Fosteret levde
Likevel bestemte legen at fosteret skulle fjernes – og kvinne ble lagt på operasjonsbordet. Men utskrapningen ble brått stanset.

- Da jeg våknet av narkosen, kom legen og sa: «Du hadde rett, fosteret var så stort som du sa. Men nå har jeg vært inne og skrapet i livmoren og vet ikke hvordan det går. Men jeg er optimistisk, for vi så hjerteslag,» forteller kvinnen til lokalavisen.

Vannet gikk
Etter den avbrutte utskrapningen måtte kvinnen gå jevnlig til kontroller, mens hun hele tiden håpet at graviditeten skulle gå som normalt.

- Men i 30. uke våknet jeg en natt og trodde at fostervannet gikk.

Hun ringte fødestuen, som ba henne komme så fort som mulig. Men, etter en kort undersøkelse ble hun sendt hjem igjen. Kvinnen slo seg ikke til ro med dette, men ringte stadig flere ved sykehuset, og til slutt fikk hun komme.

Infeksjon i morkaken
Der konstaterte de at hun hadde en infeksjon i kroppen, og dagen etter ble barnet forløst med keisersnitt, ti uker for tidlig, skriver Ystads Allehanda.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken