Gå til sidens hovedinnhold

Doffen: - Han er tidenes beste

Kristofer Hæstad vokste opp med Myggen-plakater på gutterommet.

Vålerenga-spilleren hadde én virkelig stor lokal helt da han vokste opp: Erik Mykland. Doffen var seks år gammel da Myggen debuterte for Start, og hadde Mykland som sitt store forbilde gjennom oppveksten.

- Jeg hadde Myggen-plakat på rommet, og han var det store forbildet da jeg vokste opp. For meg er han tidenes beste norske fotballspiller. Det blir vel litt sånn når han er en spiller jeg har hatt et forhold til som Start-fan fra jeg var liten guttunge. Han herjet jo også på landslaget, sier Hæstad til Nettavisen.

Møttes på fotballskole
Doffen, som vokste opp som guttespiller i Randesund og Vigør, husker sitt første nærmøte med balleleganten.

- Det var på en fotballskole. Jeg var vel ti år gammel...

- Husker du noe spesielt derfra med Myggen, eller?

- Nei. Jeg var vel mest opptatt av å bare gjøre det jeg skulle gjøre. Å ikke gjøre noe feil.

- Et øyeblikk du husker bedre enn andre fra ham i Start?

- Faren min og jeg dro på stadion en gang. Jeg husker han fikk ballen, med to mann i ryggen. På hver sin side. Han fintet begge hver sin vei med samme finte, og tok med seg ballen imellom begge. Det var sånn han var. Han gjorde helt unike ting hele tiden.

Doffen gikk til Start selv i 2001, men da var Myggen utenlands og på tampen av sin «første» karriere. Derfor traff han egentlig aldri sitt eget forbilde ordentlig før i år.

- Var det nervøst?

- Nei. Men det er klart, han var det store forbildet, så selvsagt var det stort.

- Spent før comebacket?

- Egentlig ikke. Jeg snakker jo jevnlig med dem som spiller i Start, og har vel inntrykk av at nivået hans skal holde godt. Jeg tror det kommer til å gå greit.

Usikker
Kristofer Hæstad skadet seg tidlig i Vålerengas 0-1-tap for Viking forrige uke, og har trent alternativt mye av denne uka. Han er meget usikker før Oslo-klubbens kamp borte mot Bodø/Glimt søndag, men understreker likevel at fokus er på Vålerenga - ikke Start og Myggen.

- Selv om jeg kanskje ikke rekker kampen i Bodø, så skal jeg bli med oppover. Og jeg kommer ikke til å sitte og følge med på hvordan det går med Start og Myggen. Fokus er på Vålerenga.

Følg Myggens comeback for start fra minutt til minutt i Nettavisens livesystem søndag 18.00 . Der kan du alltid følge samtlige kamper i Tippeligaen, Adeccoligaen, samt utvalgte kamper fra 2. og 3. divisjon fra minutt til minutt.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken