Gå til sidens hovedinnhold

Doffens første seier

Men manageren kan ikke love spilletid i Premier League.

ROBIN PARK (Nettavisen): WIGAN RES. – MAN.UTD. RES. 2-0:

Overgangen til Premier League er ikke blitt som Kristofer Hæstad drømte om. Sjansene i Premier League har vært få. Nå har laget også begynt å vinne uten Doffen.

Det betyr at en av Norges største stjerner og viktigste spillere er henvist til reservelaget.

- Grei kamp
Tirsdag fikk han nye 90 minutter da et sterkt besatt Wigan-lag slo et ungt Manchester United-lag. Hæstad viste glimt av det man vet han kan. Han kom til et par avslutninger, gikk på et par gode offensive løp og taklet og løp, tidvis, som man kjenner ham fra de beste dagene.

Samtidig var det ikke en typisk Doffen-kamp. Til det var Wigan for overlegne. Tidvis herjet de med det unge United-laget, og seieren skulle vært større. Andre, mer offensive og kreative spillere, viste seg egentlig mer frem.

Mest positivt var uansett seieren. Wigans reservelag lå helt sist på tabellen uten en eneste seier - før kampen. Doffen stod også uten seier i sin karriere i engelsk fotball.

Alt det endret seg i løpet av 90 minutter tirsdag kveld.

- Deilig å vinne. Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg vant en kamp, sier Doffen til Nettavisen.

Kanskje ikke så rart. Tirsdag var det nøyaktig fire måneder og en dag siden Doffen sist gikk av banen med seier. Da ble Odd slått 2-1 i siste serierunde i Tippeligaen.

- Lærer mye
Men selv om nordmannen har funnet seg godt til rette i Wigan, kan ikke manageren love spilletid.

- Han finner seg etter hvert til rette i engelsk fotball som er forskjellig fra norsk fotball, men det er vanskelig å komme seg inn på A-laget nå – resultatene er jo veldig bra. Men han er en god fotballspiller. Han er ung. Og uansett hva som skjer videre denne sesongen så tror jeg han vil ha lært mye om seg selv etter dette året, sier manager Paul Jewell.

I tirsdagens utgave av Fædrelandsvennen hevdes det at Doffen trolig returnerer til Start og Norge etter sesongen.

Jewell vil ikke si noe om det.

- Vi får snakke om det til sommeren. Det er uansett fortsatt lenge til sesongslutt.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen