Gå til sidens hovedinnhold

Doktor Død er død

Storbritannias verste seriemorder Harold Shipman (57) ble funnet død i sin fengselscelle tirsdag morgen.

Legen Shipman var kjent som «Doktor Død» for drapet på sine pasienter. Han ble funnet skyldig i overlagt drap på 15 pasienter, men undersøkelser har vist at han sannsynligvis har tatt livet av flere hundre.

En granskning kom senere fram til at Shipman i virkeligheten hadde drept 215 av sine pasienter.

Hengt
Tirsdag morgen ble han funnet død på sin fengselscelle i Wakefield-fengselet. Han skal ifølge Sky News ha tatt sitt eget liv. Shipman ble ifølge fengselsmyndighetene funnet hengt klokka 6.20, og fengselsbetjentene lyktes ikke med gjenopplivningsforsøk. Shipman brukte sengetøyet for å henge seg, melder BBC.

Den allmennpraktiserende legen hadde sin egen praksis i Manchester, og jobbet som lege i 20 år før han ble avslørt i 1998. De flest av Shipmans ofre var eldre kvinner, som ble drept med en overdose morfin.

Arrogant
Shipman har aldri erkjent straffskyld, og har ikke villet forklare seg for politiet. Også i fengselet skal Shipman ha oppført seg svært arrogant og ufordragelig. Like før jul ble han av fengselsvesenet fratatt visse rettigheter på grunn av oppførselen sin. Blant annet ble TV-en hans fjernet fra cellen.

Shipman har hele tiden vært en «vanlig fange», og har aldri blitt overvåket spesielt.

Ingen sorg
Etterlatte etter Shipmans ofre følte ingen sorg over budskapet om hans død.

- Men det vekker til live mange vonde minner, og jeg skulle ønske han hadde tilstått slik at vi alle kunne fått sinnsro, sa Kathleen Wood.

Woods mor Bessie Baddeley, som var pasient hos Shipman i Manchester-regionen, døde i 1997. Hun var en av 15 kvinner som Shipman ble funnet skyldig i å ha drept med overdoser av et morfinbasert og svært sterkt smertestillende middel.

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr