Gå til sidens hovedinnhold

- Doktorlek ble sexmisbruk

Juryen i den franske pedofilisaken fikk tirsdag se et rystende vitnemål fra en ti år gammel jente, som fortalte om hvordan «doktorlek» utviklet seg til sexmisbruk.

Videoavhøret var juryens første møte med et av ofrene i rettssaken hvor 66 mennesker er tiltalt for å tilhøre en pedofiliring i byen Angers. Ingen av de misbrukte barna kommer selv til å møte i retten.

Aktoratet mener at til sammen 45 barn, i alderen fra seks måneder til 14 år, ble misbrukt av sine foreldre og deres bekjentskaper i perioden 1999 til 2002. Noen av barna fikk små pengebeløp, mat, sigaretter eller alkohol som gjenytelse.

Den nå ti år gamle jenta fortalte i videoopptaket at hun hadde vært involvert i «doktor-leker», som hadde utviklet seg i seksuell retning. Hun utpekte også flere av de tiltalet ved å peke på bilder i et fotoalbum.

- Han her er slem. Han ville ikke slutte å plage meg, sa jenta, og pekte på bildet av en av de tiltalte. På spørsmål fra dommeren som foretok avhøret om hun likte å leke doktor, svarte hun bare: - Nei.

10-åringen er datter av to av de tiltalte i saken. De to skal ifølge påtalemyndighetene være blant de som organiserte pedofiliringen. Da de tiltalte ble konfrontert med tiåringens vitnemål, avviste alle unntatt to beskyldningene. En av de to er jentas bestefar.

Pedofilisaken sprakk i 2000, da en 16 år gammel jente hevdet hun var blitt voldtatt av morens kjæreste og hans bror. Avsløringene har siden rystet byen Angers, drøyt 26 mil sørvest for Paris.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken