Gå til sidens hovedinnhold

Dommeren: - Det kan godt hende at det var rødt

Kamplederen innrømmer at Morten Gamst Pedersen kanskje burde vært utvist mot Odd.

ROSENBORG - ODD 2-0:

Lerkendal (Nettavisen): Rosenborg vant 2-0 over Odd på Lerkendal søndag kveld, men en situasjon på stillingen 1-0 etter 53 minutter ble sterkt debattert etter kampslutt.

For selv om Rosenborg tok sesongens første seier, var det en takling fra Morten Gamst Pedersen mange snakket om på sosiale medier og debattforum etter kampen:

Riku Riski havnet i duell med Bentley og sendte ballen i magen Odd-spilleren, før ballen spratt inn mot Fredrik Oldrup Jensen langs midtbanelinjen. Morten Gamst Pedersen kom inn med fart fra siden og traff på oversiden ballen med høyrefoten, som fortsatte inn i Oldrup Jensens legg med knottene først.

Dommer Svein Oddvar Moen blåste resolutt på frispark og ga RBK-spilleren det gule kortet. Kanskje kunne den fargen vært annerledes.

- Ser ut som rødt
- Det sies i garderoben at det skulle vært rødt kort til Gamst Pedersen, men det har jeg ikke fått med meg. Da har vi ikke marginer hvert fall, sier Fagermo til Nettavisen før han unnskylder seg og går tilbake mot garderobene. Fem minutter senere kommer han ut igjen.

- Drillo sa på tv at det ikke er rødt fordi det ikke er strake knotter, men for meg ser det ut som det. Det er mulig det skulle vært rødt, men jeg kan ikke regelverket godt nok, sier Odd-treneren, som sto rundt seks meter fra situasjonen som endte med at Oldrup Jensen måtte forlate banen til fordel for Fredrik Nordkvelle.

- Stygg takling
Etter kampen måtte 20-åringen har støtte av krykker for å komme seg ut av Lerkendal. Han beskriver situasjonen slik:

- For meg virker det som en stygg takling. Jeg så ikke helt hva som skjedde, men jeg tror han traff så vidt ballen, noe som gjorde at han slapp unna. Men for meg virker det som han kommer med et strakt bein og traff meg ganske høyt på leggen. Jeg vet ikke om det er rødt, det får andre vurdere, sier Oldrup Jensen til Nettavisen.

Dommeren innrømmer mulig feil
Og den personen som vurderte fargen på kortet der og da, var Svein Oddvar Moen. Han hadde ikke sett situasjonen på video, men gjorde denne vurderingen ute på banen.

- Vi opplever at det er høy fart, intensiviteten er høy den også. Men vi opplever at han ikke har noen strak fot. Det er vanskelig å se treffpunktet om hvor høyt oppe han treffer. Vår vurderingen ble derfor at det var en hensynsløs takling i kampens hete, sier Moen til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

- Vi skal se den på video etterpå og ta en ny vurdering. Dersom det er mange som sier taklingen er rød, kan det godt hende at det skulle vært rødt kort. Vår vurdering var at kortet var veldig gult denne gangen.

- Med veldig gult, mener du oransje?

- Det kan du godt si, men vi gir ikke røde kort før vi mener at vi må og er sikre på det. Denne gangen var vi ikke sikre nok til å gi rødt kort, sier Moen.

Odd med på notene
Morten Gamst Pedersen selv hadde en god kamp for Rosenborg der han noterte seg for sesongens andre og tredje assist til Rosenborgs to scoringer i 2-0-seieren.

Men bortelaget var med på notene og følte nok at de hadde fortjent minst ett poeng, spesielt etter Elba Rashani misbrukte et straffespark og den påfølgende kjempesjansen.

Samtidig var det kanskje ekstra surt at det var nettopp Gamst Pedersen som var sentral da han sendte gjennom Nicki Bille Nielsen, som punkterte kampen fire minutter på overtid.

På det tidspunktet kunne vadsøværingen vært ferdigdusjet etter taklingen som fant sted i det 53. minutt.

- Ikke ute etter å skade noen
- Jeg er ikke ute etter å skade noen. Jeg vet at jeg traff han hardt, men jeg traff ballen først. Det er en del av gamet og sånn som skjer. Det gikk heldigvis bra med ham. Det var en tøff takling og ferdig med det, sier Gamst Pedersen til Nettavisen.

- Gamst Pedersen sier selv at han er på ballen og tv-bildene bekrefter dette. Hvordan blir vurderingen opp mot regelverket når man faktisk treffer ball først?

- Du kan liksom ikke spille ballen og brekke beina på folk. Det fritar han ikke i å takle stygt, sånn sett. Men det er klart at det er formildende å spille ballen, i den grad taklingen ikke har de kriteriene som skal til for å gi rødt kort. Det handler om høy intensivitet, stor fart og sikkerheten til spilleren. Vi følte ikke at alle kriteriene var tilstede og ga derfor gult denne gangen, oppsummerer dommer Svein Oddvar Moen.

Kommentarer til denne saken