SARPSBORG - ROSENBORG 1-2:

Det er Rosenborg og Strømsgodset som kjemper om gull i Tippeligaen denne sesongen.

Drammensklubben slo Sogndal fredag og ledet med ett poeng på trønderne før søndagens kamper. Rosenborg hadde et vanskelig møte borte mot Sarpsborg på menyen.

Det var vertene som gikk opp i 1-0 i Sarpsborg og det så lenge mørkt ut for gjestene, som stanget og stanget. To bytter i andre omgang skulle imidlertid snu kampen i RBKs favør.

Ole Kristian Selnæs og Pål André Helland erstattet henholdsvis Daniel Berntsen og Jonas Svensson, og i løpet av få minutter var de med å sikre seieren for trønderlaget.

- På lag med RBK
Selnæs slo en viktig pasning før 1-1 målet i det 72. minutt, mens Helland satte inn vinnermålet og ble matchvinner rundt 80 sekunder senere.

Etter kampen var imidlertid ikke hjemmelaget spesielt fornøyd med hvordan kampen utfoldet seg. Sarpsborg-kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen var ikke fornøyd med dommeren.

Kampen hadde flere omdiskuterte situasjoner, og Heieren Hansen mente tydelig at litt for mye gikk i trøndernes favør.

- Vi er skuffet over å tape. Vi er skuffet over å spille mot en dommer som er på laget til Rosenborg. Vi får så fantastisk mange avgjørelser mot oss. Det er tøft å være et bunnlag. Vi er en liten klubb, og dommerne gjøre det ikke akkurat enklere for oss, sier han til TV 2.

Det var Tommy Skjerven som dømte oppgjøret.

Resultatet søndag betyr at Rosenborg igjen er tilbake på topp i Tippeligaen med 52 poeng, to foran Godset. Fem serierunder gjenstår av sesongen.

- Vi vant fortjent. Sarpsborg var best det første kvarteret, men deretter tok vi over og skapte mange sjanser. Vi malte på, gjorde gode bytter og hadde troen på at vi skulle score. Jeg er veldig fornøyd med at vi klarte det, sier Rosenborg-trener Per Joar Hansen om kampen.

Fikk ballen i magen
Det ble en underholdende første omgang med flere omdiskuterte situasjoner i Sarpsborg.

Det var vertene som fikk den første, store sjansen ved sterke Aaron Samuel. Spissen fikk ballen på rundt 25 meter og dro seg forbi flere spillere, men en dårlig touch mot slutten spolerte sjansen.

Ikke overraskende var det gjestene fra Trondheim som skapte mest før pause, og Nicki Bille Nielsen, John Chibuike og Tobias Mikkelsen var uromomenter i angrepet til Per Joar Hansens lag.

Nielsen har fått mye oppmerksomhet denne uken på grunn av et opphold på glattcelle etter en fylletur, men var likevel i startoppstillingen til RBK.

I det 14. minutt slo Mikkelsen et farlig frispark som Stefan Strandberg var nær ved å sette i mål. Noen minutter senere la Nielsen ned til Mikkelsen, men skuddet på halv volley gikk langt over.

Heller ikke Chibuike lyktes. Nielsen slo inn etter 26 minutter, men spisskollegaen headet i tverrliggeren. Også Jonas Svensson hadde en god avslutning i første, men skuddet ble blokkert til corner.

I stedet for at gjestene skulle få hull på byllen, var det vertene som tok ledelsen rett før pause. Sarpsborg fikk straffespark da Mohamed Elyounoussi sendte ballen i magen på RBKs Strandberg inne i feltet.

Reprisen viset at ballen traff magen, og ikke armen slik dommeren så ut til å tro. Aaron Samuel, som for øvrig ble snytt for straffe tidligere i omgangen, var sikker fra krittet og det sto 1-0 til hjemmelaget.

På vei inn i garderoben var Strandberg rasende på dommeren, men til liten nytt.

Superbytter
I andre omgang måtte Rosenborg ut i jakten på en utligning, men det så lenge ut til at trønderne skulle stange og stange mot den berømte veggen. Et stykke ut i andre omgang ble det tatt grep.

Ungguttene Pål Andre Helland og Ole Kristian Selnæs ble byttet inn, og det ga uttelling.

Selnæs var svært sentral da utligningen kom i det 72. minutt. Unggutten fant Nielsen på venstresiden og la så inn foran mål. Inne ventet Chibuike og endelig satt den for spissen.

Rundt 80 sekunder senere var kampen snudd.

Denne gangen var det Mike Jensen som fikk ballen på venstresiden. Dansken slo ballen ut til innbytter Helland, som fikk tid. Han la ballen til rette og klinket inn ledermålet i Sarpsborg.

Dette var nok til å sikre alle tre poengene, selv om hjemmelaget hadde noen store sjanser til å utligne på slutten.