Gå til sidens hovedinnhold

Dommeren trakk tilbake rødt kort

Var på vei til å gjøre en kjempetabbe.

ELVERUM - SANDEFJORD 0-1:

26 minutter ut i adeccoligaoppgjøret mellom Elverum og Sandefjord skjedde det som fikk gjestenes kaptein Yaw-Ihle Amankwah til å sperre øynene opp i sjokk.

Den tidligere Brann-stopperen gikk riktig nok hardt til verks mot hjemmelagets Kristoffer Bugge Holtung, men taklingen kvalifiserte ikke til mer enn gult kort.

Dommer Christian Moen var for så vidt enig. Problemet var bare at han trodde han hadde gitt Amankwah gult kort tidligere i kampen.

Derfor dro han også opp det røde kortet til stor glede for hjemmepublikummet på Elverum Stadion.

Trakk tilbake kortet
Heldigvis for Sandefjord og dommer Moen selv, tok det imidlertid ikke lang tid før han innså tabben, klappet Amankwah på skulderen og trakk tilbake det røde kortet.

Moen forvekslet trolig midtstopperen med Tijan Jaiteh, som fikk gult kort etter en minst like tøff takling av Elverums back Ulrik Balstad tidligere i kampen.

I førsteomgang var det bunnlaget Elverum som var det førende laget og skapte flere gode muligheter mot opprykksjagende Sandefjord.

Nærmest av alle var Emeh Izuchukwu, som satte ballen langt utenfor etter en glimrende gjenvinning og forarbeid av Kristian Bråtebæk.

Kanon fra Lamøy
Da Elverum ikke klarte å utnytte sine sjanser, skjedde det som ofte skjer med lag som sliter i bunnen.

I andre omgang viste nemlig Eirik Lamøy vertene hvor målet står da han banket inn seiersmålet i krysset, med et kvarter igjen å spille.

Dermed klatrer Sandefjord opp på andreplass i Adeccoligaen, à poeng med serieleder Bodø/Glimt på 26 poeng.

Elverum er fremdeles helt sist med sine fem poeng.

Kommentarer til denne saken