Gå til sidens hovedinnhold

Dømt for Baneheia-bilder

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): En 37-åring er dømt til fengsel for å ha tatt bilder av nakne, badende barn i Baneheia i fjor.

Torsdag dømte Skien og Porsgrunn tingrett Porsgrunns-mannen til to år og seks måneders fengsel for seksuell omgang med to gutter på 10 og 11 år. Dessuten ble han dømt for utuktig omgang med sin egen fem år gamle sønn. I tillegg ble han dømt for krenkende og uanstendig atferd ved å ta bilder av nakne, mindreårige gutter på Bystranda og i Baneheia.

- Ekkelt
Mange familier trengte lang tid før de våget seg opp til de idylliske badestedene i Baneheia, etter barnedrapene som skjedde i mai 2000. Men der reagerte flere på en mann som tok bilder av smågutter og drev uanstendig atferd.

- Vi hadde ikke vært der på tre år, og ville gi Baneheia en sjanse. Da møtte vi han. Det var ekkelt, fortalte 26 år gamle Anne Sofie Eriksen retten onsdag, ifølge Fædrelandsvennen.

Ved ett tilfelle i Baneheia stirret han med begjær på en tre år gammel gutt som lekte naken i sanden. Han pustet tungt og fikk ereksjon, ifølge tiltalen.

- Anker trolig
Dommen er identisk med påstanden fra statsadvokat Kjell Omholt. Forsvarer Paal Berg Helland avviser både påstandene om utuktig omgang, krenkende atferd og pedofili.

- Han tar dommen tungt og anker helt sikkert. Media og påtalemyndigheten stempler ham som pedofil. Han besøkte sin mor, som ikke lenge før hadde flyttet til Kristiansandsområdet. Han var i Baneheia for å kjøle seg ned. Han tok bilder av det idylliske området, og da er det vanskelig ikke å få folk på stranda med på bildet, sier Helland til TV 2 Nettavisen.

Statsadvokat Kjetil Omholt pekte i retten på mannens pedofile trekk, og sa han oppsøkte steder med barn, som Baneheia og Norway Cup.

Sorenskriver Jahn Mydland administrerte saken.

Reklame

Pondus-salg: Nå gjør du superkupp