Gå til sidens hovedinnhold

Dømt for forsettlig drap

49-åring på nytt funnet skyldig i å ha kvalt venninne på hospits.

(iBergen.no) : Gulating lagmannsrett avsa i dag kjennelse i rettssaken etter det såkalte Sandviken-drapet, hvor en kvinne 24. november 2005 ble funnet kvalt i 49-åringens seng på et hospits. Obduksjonsrapporten viser at kvinnen ble drept og forlatt i leiligheten kvelden før.

Kvinnen ble funnet av hospitseier Trevor Morley, West Ham-spilleren som var Branns leiesoldat og store måljeger somrene i 1992 og 1993.

49-åringen ble umiddelbart mistenkt og ettersøkt for drapet, og ble pågrepet kort tid etter. Han nektet straffskyld for drap. Han karakteriserte det hele som en tragedie.

- Jeg fikk helt sjokk. Det var aldri meningen å skade henne, sa 49-åringen da han forklarte seg i tingretten.

Bergen tingrett fant derimot mannen skyldig i drap, og å ha loppet kvinnens kredittkort for penger umiddelbart etter drapet.

I tingretten ble 49-åringen dømt til ti års fengsel, samt til å betale erstatning på 120.000 kroner til hvert av kvinnens tre barn.

Lagmannsretten har ennå ikke tatt stilling til straffeutmålingen, som aktor og forsvarer prosederer på i dag. Kjennelsen i forhold til skyldsspørsmålet er endelig, og kan ikke påankes.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai