Gå til sidens hovedinnhold

Dømt for gruppevoldtekt av 16-åring

Fem kurdere er i Oslo tingrett dømt til mellom fire og åtte års fengsel for gruppevoldtekt av ei 16 år gammel jente i fjor. Dommen ankes.

Det var i desember for ett år siden at 16-åringen ble med en av mennene hjem, en mann hun så vidt kjente fra før. I hans leilighet skal de brutale gruppeovergrepene ha funnet sted.

Retten sier i sin domsslutning at de har funnet det bevist at det har skjedd to gruppevoldtekter.

Oslo tingrett dømte den antatte hovedmannen til åtte års fengsel for gruppevoldtekt av 16-åringen. Han er også dømt for deltakelse i en annen voldtekt.

Tiltalte nummer to fikk seks og et halvt års fengsel for deltakelse i voldtekten av jenta, og medvirkning til den andre voldtekten. To av mennene fikk 5 års fengsel for voldtekten, mens sistemann er dømt til fire års fengsel for medvirkning til voldtekt. De må også betale 200.000 kroner i oppreisning. Den andre voldtekten som to av de fem er tiltalt for, skal ha skjedd bare en uke senere. Også denne voldtekten ble betegnet av retten som svært grov.

Alle de fem mennene anket dommen på stedet.

Sju menn
12 ganger skal hun ha vært utsatt for fullbyrdede samleier. Mennene skal ha forgrepet seg på henne etter tur. Sju menn skal ha deltat, men politiet har bare fastslått identiteten til seks av dem. En av de seks er fortsatt på rømmen og er etterlyst av politiet.

I dommen heter det at jenta skal ha blitt voldtatt flere ganger i løpet av natten, og på nytt morgenen etter. Jenta hadde tydelige spor etter gruppevoldtekten, og hadde også kraftige smerter. Voldtekts-mareritett varte i flere timer.

Den nå 17 år gamle jenta skal ha forklart at hun var så ruset at hun ikke var i stand til å gjøre motstand mot mennene. Hun hadde røkt heroin før hun ble med til leiligheten der overgrepene skal ha skjedd. De var en av de dømte som skaffet henne stoffet. Alle de dømte er kurdere fra Irak i alderen 20 til 27 år.

Knakk sammen
Da dommen ble opplest brøt en av de tiltalte helt sammen. Han ropte ut at han var dømt for ingenting, og gråt åpenlyst. Advokaten måtte roe ned sin tydelig fortvilte mannen.

- Han tok dette veldig hardt. Han har hele tiden hevdet at han er uskyldig, sier Petter Bonde ved advokatfirmaet Feydt.

Alle fem nektet straffskyld under rettsforhandlingene.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken