Gå til sidens hovedinnhold

Dømt for pubfotball

En engelsk pubeier tapte saken mot tv-fotballgiganten Sky Sports.

Karen Murphy driver Red, White and Blue Pub i Southsea, Hampshire. Nå får hun ikke vise Premier League-matcher på skjermen med mindre hun abonnerer på Rupert Murdoch-eide Sky Sports.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Tyveri
Dommen, som nylig ble delvis stadfestet av britisk høyesterett, gjør fotballmoroa dyrere for vannhullene på øyriket. For mens Karen Murphy så langt har nøyd seg med et gresk TV-abonnement til 800 pund i året (vel 8500 kroner), må hun nå ut med 6000 pund (63.500).

Sky Sports sitter på Premier League-rettighetene i UK, og taper millioner på billigabonnementene til satellittkanaler fra blant annet Hellas og Marokko.

- Vi håper at pubeiere og andre nå følger rettsvesenets avgjørelser og innser at det å vise Premier League ved å benytte utenlandske satellittsystemer i UK er copyrighttyveri, sa Premier League-talsmann Dan Johnson.

Siste spark
Saken er imidlertid ennå ikke absolutt avgjort. Høyesterett har ennå ikke hørt EU-argumentasjonen, og har satt av en dag til dette.

- For å bruke et fotballuttrykk så har vi bare spilt første omgang. Og enhver fotballfan vet at kampen ikke er over og avgjort før siste spark på ballen, kommenterte pubeier Murphys advokat, Paul Dixon.

Canal+ eier de norske TV-rettighetene til Premier League.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat