Gå til sidens hovedinnhold

Dømt til å forlate borettslag

Naboene i borettslaget opplevde den 84 år gamle kvinnen som en pest og en plage. Nå er hun dømt til å flytte.

En årelang strid i et borettslag i Akershus har endt i retten. Nå må en 84 år gammel kvinne selge sin leilighet og flytte, skriver Østlandets Blad.

Det er Follo tingrett som har gitt de plagede naboene medhold.

Problemene startet ifølge borettslaget i 2001, da kvinnen flyttet inn. Hun klaget på sølevann på vinduene, på naboens tepperisting og beskyldte styrelederen for å ta seg inn i leiligheten hennes ulovlig og hente et brannslukningsapparat. Naboene på sin side klaget over at kvinnens radio sto så høyt på.

Det toppet seg da den 84 år gamle kvinnen beskyldte borettslagslederen (75) for «kikkertendenser». Hun anmeldte ham for ærekrenkelser og trakassering, men anmeldelsen ble henlagt. Senere var det hans tur til å anmelde henne for å ha slått ham med en skolest av metall, ifølge Østlandets Blad.

Tingretten festet i liten grad lit til kvinnens versjon av saken. De konkluderte med at hennes atferd i sum utgjør en alvorlig plage og er til sjenanse for de andre beboerne. Blir dommen stående, må kvinnen altså finne seg et annet sted å bo. Hun ble også dømt til å dekke borettslagets saksomkostninger med vel 130.000 kroner, skriver Østlandets Blad.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft