Gå til sidens hovedinnhold

Dømt til døden for fosterdrap

For første gang har Texas dømt noen til døden for fosterdrap.

Adrian Estrada ble onsdag dømt til døden for dobbeltdrap etter at han drepte den gravide 17-åringen Stephanie Sanchez.

Estrada (23) viste ingen følelser da dommen mot ham ble lest opp onsdag, skriver AP ifølge TV4. Sanchez var gravid i tredje måned da Estrada drepte henne ved kvelning og 13 knivhugg.

- Dette er en meget betydningsfullt dom, sier statsadvokat Susan Reed etter den historiske dommen på onsdag.

Fortsatt trussel
Juryen anså Estrada for å fortsatt være en trussel mot samfunnet og fant ingen formildende omstendigheter for å i stedet gi ham livstid i fengsel uten mulighet for benådning.

Estrada var ungdomspastor i den lokale kirken, og erkjente udåden dagen etter. 2003 innførte Texas en lov som utvider definisjonen av ordet individ til å gjelde et ufødt barn i hver fase av graviditeten fra befruktning til fødsel.

Avhengig av omstendighetene kan det nå kreves mer enn ett mord for å bli dømt til døden, og nå dømmes altså Estrada for to mord.

Unik dom
Grunnleggeren av Texas koalisjon for å fjerne dødsstraff, Dave Atwood, sier dommen er unik.

- Det har aldri vært et liknende tilfelle før. Det virker som at det ikke finnes grenser for hvordan Texas dømmer mennesker til døden, raser Atwood.

Texas er staten som har dømt flest mennesker til døden. Siden de gjenninførte dødsstraff i 1982 har 383 mennesker blitt henrettet. I år ventes ytterligere ni å møte samme skjebne

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler