Gå til sidens hovedinnhold

Dør Potter 21. juli?

Så er datoen alle Potter-fans venter på klar. Den aller siste boken, «Harry Potter and the Deathly Hallows» kommer 21. juli.

(SIDE2:) Dermed er det lite som kan slå oppmerksomheten rundt Harry Potter i sommer. Det var JK Rowling som selv annonserte datoen.

Film og bok
13. juli kommer den femte filmen i serien «Harry Potter og føniksordenen».

LES OGSÅ: Superhelter i megakrasj

Og 21. juli lanserer altså JK Rowling den aller, aller siste boken i serien om Harry Potter.

«Harry Potter and the Deathly Hallows» kommer 21. juli over hele verden.

Tittelen som ble sluppet for et par måneder siden, har fått fans over hele verden til å spekulere i hva som skjer.

SE OGSÅ: Se Harry Potters første kyss

Dødsrelikvier
«Hallows» betyr dødelige gjenstander eller dødrelikvier, og det er antatt at disse henspeiler på horcruxes, eller malacruxer som de heter i Torstein Bugge Høverstads oversettelse. I den sjette boken ble det klart at Harry Potter må ødelegge disse gjenstandene før han kan ta opp den endelige kampen mot den onde Lord Voldemort.

Når den siste boken slippes, vil fansen også få svaret på det store spørsmålet - dør Harry Potter? Daniel Radcliffe, som spiller Harry i filmene, er i alle fall en ivrig tilhenger av denne teorien.

LES OGSÅ: Potter-oversettelse avslører
ME: Diskuter Harry Potter her

Som vanlig har Rowling holdt kortene tett inntil brystet. Tross de villeste spekulasjoner, har hun aldri bekreftet eller løyet for leserne.

Det vi vet er Harry fyller 17 år, at han ikke kommer til å være mye på skolen det siste året og at han må tilbake til sine ondskapsfulle slektninger for en siste gang. Vi vet også at det finnes en profeti som sier om Harry og Lord Voldemort «at ingen kan leve uten at den andre dør».

Se bildene fra neste film
«Harry Potter og Føniksordenen» er den neste filmen som kommer om Harry Potter. Den kommer i år og er basert på J.K. Rowlings femte bok i serien. Bildene som er sluppet fra filmen ser du under.

Reklame

Best i test påskeegg 2021