SCHALKE 04 - DORTMUND 1-2:

Borussia Dortmund er på stø kurs mot et nytt seriegull i tysk Bundesliga, etter at medaljeplasserte Schalke 04 ble slått 2-1 på fremmed gress på lørdag.

Tittelforsvarerne fra Dortmund fikk riktignok en marerittaktig start på kampen, da Jefferson Farfán klinket til fra kanten av 16-meteren etter åtte minutter.

Peruianeren fikk fullt treff, og ballen gikk forbi hele feltet og bak Dortmund-keeper Roman Weidenfeller.

Men serielederne viste høy lagmoral i kampen mot tredjeplasserte Schalke.

Perle av forsvarsspiller
Lukasz Piszczek ville nemlig ikke være noe dårligere enn Farfán. I det 17. minuttet kranglet den polske forsvareren til seg ballen etter en corner, og med ryggen vendt mot mål blåste han inn utligningen i motsatt kryss med et herlig treff på halv volley.

Stillingen holdt seg til pause, og det avgjørende målet kom i det 62. spilleminuttet.

På nytt var det et hjørnespark som førte til mål, og denne gangen var det Sebastian Kehl som kranglet inn målet fra kort hold.

2-1-seieren betyr at Dortmund har åtte poeng ned til Bayern München, som bare klarte 0-0 hjemme mot svakt plasserte Mainz senere på lørdag.

Mer trøbbel for Köln
I serierunden på lørdag fikk Köln, som denne uken kvittet seg med Ståle Solbakken som trener, definitivt ikke resultatene med seg da både Hamburg og Augsburg tok viktige seirer i bunnen av tysk Bundesliga lørdag.

Dermed øker presset på Köln allerede før klubben har spilt sin første kamp etter sparkingen av Ståle Solbakken torsdag. Resultatene gjør at laget har fire poeng opp til sikker plass. Søndag venter ett tøft lokaloppgjør borte mot fjerdeplasserte Borussia Mönchengladbach med Håvard Nordtveit på laget.

Augsburg, som rykket opp til Bundesliga før denne sesongen, sikret seg 2-1 og tre poeng borte mot Wolfsburg med ett mål av Sebastian Langkamp to minutter før slutt. Klubben hindret dermed Köln muligheten til å klatre opp fra kvalifiseringsplassen selv med seier søndag.

På toppen av det hele klarte Hertha Berlin, som er nest sist på tabellen, å ta seg helt opp i ryggen på Köln og er bare poenget bak etter lørdagens målrike 3-3-kamp borte mot Leverkusen. Også her kunne fort bunnlaget feiret seier, men et mål i sluttminuttene stoppet gjestene fra Berlin.

PS. Med Mohammed Abdellaoue ute med skade, gikk Hannover på et 1-0-tap for Hamburg.