Gå til sidens hovedinnhold

Dortmund-stjernen fikk Odd-sjokk: - Er han 17 år? Hva f***?

Odds venstrekant spås en stor fremtid.

SKAGERAK ARENA (Nettavisen): Odd har for vane å fostre opp store talenter. I startoppstillingen deres mot Borussia Dortmund, var hele syv av elleve mann telemarkinger.

En av spillerne er bare 17 år. Hans navn er Rafik Zekhnini.

Mot Dortmund tidvis herjet Zekhnini med motstanderen, og det ble lagt merke til også av større motstanderen.

Da Dortmund-kaptein Mats Hummels fikk vite at Odds venstrekant bare er 17 år, ble han nærmest sjokkert.

- 17 år? Hva faen? Han var veldig rask og god, sier Hummels til Nettavisen på vei ut døra av Skagerak Arena.

Også Odd-trener Dag Eilev Fagermo var imponert over sin unggutt etter oppvisningen mot Champions League-finalisten fra 2013.

- Han er 17 år og rundet backen tre ganger på kort tid. Det var så ille at de måtte bytte ut backen i pausa. For en 17-åring er det enormt, forklarer Fagermo etter vingens tidvise herjing på venstresiden mot storlaget Borussia Dortmund.

LES OGSÅ: Dortmund-treneren til Nettavisen: - Alt som kunne gå galt, gikk galt

- Har jobbet steinhardt
Unggutten har tatt syvmilssteg denne sesongen. Da Nettavisen snakket med Odd-trener Dag Eilev Fagermo om unggutten før sesongen, mente Fagermo at han ville trenge tid før han virkelig ville blomstre.

Etter både debut og mål i Tippeligaen, samt en vakker assist mot Borussia Dortmund i Europaligaen, er det ikke vanskelig å påstå at Fagermo undervurderte sin nye juvel.

Hovedpersonen selv tar likevel ikke av etter den raske framgangen.

- Det er ganske gøy. Det har på en måte gått litt fort. Jeg synes likevel ikke det har gått veldig fort, for jeg har jobbet steinhardt for dette. Jeg er veldig glad for tilliten jeg har fått. Når jeg får slik tillit, så scorer og leverer jeg - det er det viktigste. Jeg må bevise at jeg er god nok hver eneste gang, sier Zekhnini til Nettavisen.

- Har akkurat det man trenger
Lagkameratene i Skien er imponerte over måten unggutten takler presset på. Der andre spillere på hans alder ville tatt av etter all oppmerksomheten, beskrives Zekhnini som en gutt med beina plantet på jorda.

En av de som har latt seg imponere er Fredrik Nordkvelle.

- Det er lett å si til en 17-åring at i dag skal du ut og kose deg. Det er ikke like lett for 17-åringen å gjøre det, det husker jeg selv. Men Rafik er rolig og koser seg på banen. Det er akkurat slik du må være om du skal bli en god spiller, ytrer Nordkvelle til Nettavisen.

Midtbanespilleren beskriver sin lagkamerat som hurtig, bra teknisk og god én mot én. I tillegg mener Nordkvelle at unggutten stadig tar store steg i det defensive arbeidet.

- Rafik er først og fremst en koselig gutt. I tillegg har han et veldig stort potensial. Han er en veldig spennende spiller som det virker som har beina godt plantet på jorda. Det er umulig å si hvor langt han kan nå, men han har virkelig tatt sjansen når han har fått den. Jeg har veldig troen på gutten, forklarer han.

Heller ikke venstrevingen selv liker å se for langt inn i spåkulen. Rafik har likevel en drøm i det fjerne.

- Jeg kan ikke si hvor jeg er om fem år. Jeg kommer til å gi alt, hver dag, så får vi se hvor jeg ender opp. Skal jeg likevel drømme, er det Manchester United som topper ønskelisten.

Neste mulighet for unggutten til å imponere skienspublikummet er allerede førstkommende søndag, da Viking besøker Skagerak Arena.

P.S: Se Nettavisens fotballmagasin under.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=W8tLQWwWUndoayep3bo2pzOODB-UcLDvKMtzGKRxih5F760HtwemN_qxY8jI4ejgOq0sg6JbjW06wYC1xhfTHYKP51WgxSpY5OGC9Uw0tIpK7_3esayvsg&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Kommentarer til denne saken