Gå til sidens hovedinnhold

Dramaet endte i tragedie

Politiet har funnet en død mann i huset i Berg i Sømna kommune der en mann har forskanset seg hele 2. juledag.

Væpnet politi tok seg rett før klokken 20-tiden inn i huset i Berg i Nordland hvor en mann har forskanset seg hele 2. juledag.

- Klokken 19.50 gikk politiet inn med bistand fra Beredskapstroppen fra Oslo. Inne i leiligheten fant de en mann vi mistenker er gisseltakeren død, sier politiadvokat Jonas Nerdal til TV 2 Nettavisen.

Politiet tror 31-åringen har tatt sitt eget liv.

Ifølge politiet har mannen mottatt psykiatrisk behandling, og hans tidligere samboer har informert om at han truet med å ta sitt eget liv.

Kvinnens leilighet
Politiadvokat Nerdal sier til TV 2 Nettavisen at politiet ikke er kjent med at mannen skal tidligere ha fremsatt trusler mot sin eks-samboer.

Gisseldramaet og forskansningen 2. juledag utspant seg i leiligheten til den 34 år gamle kvinnen som 2. juledag formiddag ble holdt som gissel av sin tidligere samboer (31). Det skal ha blitt slutt mellom de to i februar i år, opplyser politiet.

Aksjonerte
- Væpnet politi har tatt seg inn i huset seg inn i huset, og det er kommet flere politistyrker til, beskrev et vitne på stedet overfor TV 2 Nettavisen ved 20-tiden.

Politiet var da inne i huset.

Gisseltakeren hadde ikke gitt lyd fra seg siden kvinnen han hold fanget ble sluppet fri like etter klokken 13.

Ved 20.15-tiden har flere av politifolkene lagt ned våpnene, fortalte TV 2 Nettavisens vitne. Kort tid etter erklærte politiet aksjonen for avsluttet.

I live etter skuddet
I hele dag omringet bevæpnede politifolk med skuddsikre vester boligen. Naboer i 150 meters omkrets var evakuert.

Flere naboer hørte at det ble avfyrt et skudd i huset tidlig mandag. Litt senere, ved 11-15-tiden, hørte de at det ble avfyrt tre nye skudd etter hverandre.

- Mannen var i live etter at dette skuddet var avfyrt, opplyser politiadvokat Jonas Nerdal til TV 2 Nettavisen.

Han sier den videre etterforskningen vil bringe på det rene nøyaktig når mannen døde.

Kvinnen ikke fysisk skadd
Litt etter klokken 13 ble en kvinne sluppet ut av huset. Lokale kilder forteller til TV 2 Nettavisen at det var kvinnen som til daglig bor i huset, og som tidligere var samboer med mannen, som gikk ut.

- Hun ble tatt imot av lensmannen og et familiemedlem, sier en av kildene til TV 2 Nettavisen.

- Eks-samboeren er svært oppskaket, men ikke fysisk skadd, informerer politiadvokat Nerdal til TV 2 Nettavisen sent mandag.

Reklame

Tilbud på treningsutstyret du trenger hjemme

Kommentarer til denne saken