Gå til sidens hovedinnhold

Dramatisk nyttårsnatt

Barn ned i sjuårsalderen ble hentet av ambulanse, 16 personer ble behandlet for alvorlige øyeskader og en mann kom til legevakta med øksehogg i hodet.

Oppskytingen av årets nyttårsraketter førte til at flere ble skadd og lagt inn på sykehus.

Mange øyeskader

I alt 16 personer her i landet ble behandlet for alvorlige øyeskader etter nyttårsfeiringen lørdag.

Av de 16 skadde var det 14 menn over 18 år og to gutter under 18 år, opplyser overlege ved øyeavdelingen, Nils Bull ved Haukeland universitetssjukehus.

Han har samlet inn tall over hvor mange som er behandlet for øyeskader fra sykehus over hele landet de første timene inn i det nye året. Denne gangen uten at noen kvinner var med i statistikken.

Fire av skadene betegnes som så alvorlige at det er forventet å gi betydelig synsreduksjon.

Fingrene gikk
To jenter på sju og elleve år ble også lettere skadd i forbindelse med nyttårsfeiringen. De to ble skadd etter feiringen i friluftsområdet Geiteryggen utenfor Bergen. Du kan lese om alle nyttårshendelsene i Bergen i Bergensavisen her.

I Oslo mistet en mann to fingre da det ble tent på ulovlig fyrverkeri på Rådhusplassen der rundt 40.000 mennesker hadde samlet seg for å se på det kommunale fyrverkeriet.

I Risør fikk en mann i 20-årene store skader i ansiktet da han ble truffet av fyrverkeri. Ifølge Agderposten er legene ved sykehuset i Arendal usikker på om synet til mannen kan reddes.

Sykehuset fikk også inn en person som hadde skadet seg i hånden da en hjemmelaget rakett gikk av, men vedkommende skal ikke ha blitt alvorlig skadd.

Øksehogg i hodet
En mann troppet opp på legevakten i Stjørdal søndag morgen med et tre centimeter dypt sår etter en øks i hodet.

Politiet rykket til en adresse på Hell og pågrep den antatte gjerningsmannen uten dramatikk.

– Vedkommende som bodde i huset hadde da tatt fram en øks og hogget den ene. Vi vet ikke noe om hendelsesforløpet som kan ha ført til dette, men ifølge den fornærmede skal hogget ha skjedd uten forvarsel, sier operasjonsleder Dag Hjulstad i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Les mer her: Troppet opp på legevakta med øksehogg i hodet

Flere hendelser
I Valle i Nordland begynte det å brenne i et fjøs søndag morgen. Trolig er fyrverkeri årsaken. Brannvesenet fikk raskt kontroll med brannen, skriver Avisa Nordland.

Men det var ikke bare raketter som skapte problemer. I Oslo ble en kvinne knivstukket i halsen.

Du kan lese egen sak om denne hendelsen her: Kvinne knivstukket i halsen

I Hordaland mistet en mann livet i en trafikkulykke (les egen sak: Dødsulykke ved Eikanger ) og i Finnmark ble en mann skadd i snøskuterulykke. Les egen sak: Mann skadd i ulykke på snøskuter

Kommentarer til denne saken