Gå til sidens hovedinnhold

Dramatisk ran utenfor Stockholm

Væpnede ranere brukte en liten hjullaster til å bryte seg inn da de slo til mot en pantelåner i Skärholmen utenfor Stockholm, melder svenske medier. Flere biler står i brann i området.

Ranet skjedde ved 15-tiden. Politiet opplyser at det var minst to ranere, og at de hadde noe som lignet på våpen, melder SVT. Det er ikke kommet melding om personskader.

– Jeg så en hjullaster som forsøkte å kjøre inn hos pantelåneren, men det mislyktes første gangen. Det lå steinheller foran inngangen, forteller et vitne til Aftonbladet.

Hjullasteren rygget og kjørte igjen mot pantelåneren, og på det andre forsøket klarte den å kjøre inn i lokalet.

Smell og røyk

Vitner forteller om smell og røyk etter at ranerne hadde tatt seg inn, og sier det hørtes ut som ranerne sprengte noe.

Etterpå løp ranerne fra plassen i retning mot Skärholmen sentrum. Politiet opplyser til SVT at ranerne fikk med seg kontanter, og forlot stedet i en Jeep-lignende bil.

– Det var tre personer, en hadde en kalasjnikov og en annen en mindre pistol, sier et annet vitne til Aftonbladet.

Sperret trafikken

Ifølge Albin Näverberg i Stockholms-politiet ble det kastet røykbomber og såkalte fotangler eller spanske ryttere, en slags pigger som hindrer trafikken, på hovedveiene E4 og E20. Men han sier det er uklart om de brennende bilene har sammenheng med ranet.

For en drøy uke siden ble en pantelåner ranet i Västerås, øst for Stockholm. Politiet pågrep åtte personer i etterkant av ranet. Like etter ranet ble det funnet en bombelignende gjenstand ved politihuset i byen. Det ble også da lagt ut fotangler på veier i området.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem