Gå til sidens hovedinnhold

- Drapsforsøk på «Cafe Hyggelig»

Mannen som kuttet opp 12 cm av halsen til 41-åringen på en bar i Oslo, stilles nå for retten.

(iOslo.no) Torsdag 5. juli 2007 klokken 21.20 på Cafe Hyggelig i Ammerudveien i Oslo skjedde det som var alt annet enn hyggelig. Den nå 41 år gamle mannen opplevde at den tiltalte 50-åringen prøvde å drepe ham, ifølge tiltalen fra Oslo tingrett.

Tiltalen forteller at 50-åringen snittet opp et 12 centimeter langt kutt på halsen til offeret. Saken mot Oslo-mannen skal opp tirsdag 11. november.

- Det er helt tilfeldig at han ikke døde. Ved kutt i halsregionen og bruk av kniv på den måten, så kunne utfallet bli langt mer alvorlig enn slik det ble i denne saken, sier Førstestatsadvokat Anne Margrethe Katteland ved Oslo Statsadvokatembeter til iOslo.no.

Mannen er tiltalt for drapsforsøk, og skal ha vært beruset da han angrep den andre bargjesten den torsdagen.

- Man blir vurdert som om man er edru. Selvpåført rus er ingen unnskyld og ingen formildende omstendighet. Handlingen man har begått blir vurdert som om man er edru, poengterer statsadvokaten.

Katteland er aktor, men det er konstituert statsadvokat Olav Hovstad skal føre saken neste uke.

- Vi ser veldig alvorlig på den type kriminalitet som skjer i påvirket tilstand, for det er veldig tilfeldig hvem det går ut over. Vi mener dette var uprovosert, avslutter Katteland.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken