Gå til sidens hovedinnhold

Drapsmann truet med selvmord

Mannen som tok livet av stedatteren og sin kone på øya Mors i Danmark, har tidligere truet med å ta sitt eget liv.

- Truslene ligger noe tilbake i tid. Men det er nok det nærmeste vi kommer et motiv i denne tragiske saken, sier kriminalinspektør Jørgen Hassing ved politiet i Thisted til TV 2 Nettavisen fredag.

Når han fremsatte disse truslene og til hvem, kan Hassing ikke si noe om.

- Oppklart
Politiet har fastslått med sikkerhet at de drepte er en 17 år gammel jente og hennes 42 år gamle mor.

Politiet mener at morens ektemann (40) bandt dem, for deretter å skyte dem, før han forsøkte å sette fyr på de døde og huset. Så skjøt han seg selv.

- Vi regner med at ektemannen etter å ha tatt livet av de to, forsøkte å sette ild på huset for å slette spor. Så har han altså tatt livet av seg selv, sier Hassing.

Dansk politi ser på saken som oppklart. Nå gjenstår kun noen rettsmedisinske og tekniske undersøkelser.

- Hvorfor dette skjedde, er det kun drapsmannen som kan svare på. Men siden han er død, vil disse spørsmålene ikke bli besvart, sier Hassing.

Ikke bråk
Politiet har aldri tidligere rykket ut til huset der familien bodde, og kjenner ikke til om det har vært noen uoverenstemmelser der. De vet heller ikke om det oppsto noen konflikt før dobbeltdrapet og deretter selvmordet skjedde.

- Det er ingen vitner i saken så vidt vi vet. Foreløpig er vi heller ikke sikre på nøyaktig tidspunkt for når dette fant sted, sier Hassing.

En bekjent av 17-åringen skal ha fulgt henne hjem mandag kveld. Det er den siste observasjonen som er gjort før de drepte ble funnet onsdag.

Det var 17-åringens arbeidsgiver som slo alarm da hun ikke møte på jobb som avtalt. Han oppsøkte huset der hun bodde, og fant vinduene nedsotet. Politiet ble varslet, og fant da tre døde inne.

Gift et år
Den norske kvinnen har vært gift med 40-åringen siden februar i fjor.

Hennes 17 år gamle datter valgte å bli boende sammen med de to. Søsteren til den drepte 17-åringen - en 19 år gammel jente - orket ikke å bo sammen med stefaren. For ett år siden flyttet hun derfor ut av boligen.

Stefaren kommer fra det tidligere Jugoslavia. Han skal ikke være kjent av politiet fra tidligere, etter det TV 2 Nettavisen får opplyst.

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera

Kommentarer til denne saken