Gå til sidens hovedinnhold

Drapsmannens siste sekunder

Tim Kretschmers (17) drepte 15 mennesker.

Sky News har sluppet de siste bildene av den 17-årige Tim Kretschmer, gjerningsmannen bak skolemassakren i Tyskland onsdag kveld.

Se videoen nederst i saken. Vi advarer mot sterke bilder.

Han rakk å drepe ni elever og tre lærere på Abertville videregående skole i Winnenden, der han tidligere var elev.

Ville redde elevene
De drepte lærerne hoppet foran elevene for å redde deres liv, melder Sky News.

Kretschmer drepte en gartner ved skolen før han flyktet til nabobyen Wendlingen, hvor han drepte ytterlige tre personer.

Les også: Winnenden og Tyskland i sorg

Mobilkamera
17-åringens siste minutter ble filmet av en amatørfotograf med mobilkamera. Filmen viser Kretschmer som går frem og tilbake på en parkeringsplass, der han er omringet av væpnet politi. Deretter går 17-åringen i bakken, trolig truffet i beinet av et skudd fra politiet.

Liggende på bakken tar Kretschmer så ladegrep og skyter seg selv i hodet.

Politiet forsøker nå å finne årsaken til den unge mannens voldelige atferd.

Enslig og frustrert
Medelever ved høyskolen Kretschmer nå gikk på, sier til Bild at han var en enslig og frustrert mann. Han hadde alltid penger, men ingen venner. Ifølge de som kjente ham skal hans kjæreste nettopp hadde gjort det slutt med ham.

En student ved hans tidligere skole, der skytingen altså fant sted, sier til Bild at «alle kalte ham for en taper».

(Artikkelen fortsetter under).

HTML EMBED

Fant 14 våpen
Da politiet gikk inn i hjemmet til familien Kretschmer onsdag, fant de 14 våpen. Faren er en velstående entreprenør og medlem av den lokale skytterklubben. Han hadde tillatelse til å ha våpen hjemme, men hadde ikke hatt alle våpnene innelåst.

Med store mengder ammunisjon gikk Kretschmer til angrep i klasserommene til 9 D og 10 D samt i fysikklaboratoriet. Vitner har fortalt at elevene lo og trodde det hele var en spøk da 17-åringen kom inn i militæruniform og med våpen.

Sekunder etter åpnet han ild.

- De ble fullstendig overrumplet. Mange av elevene døde med pennen i hånden, sier minister Heribert Rech i Baden Wuerttemberg regionen der tragedien skjedde.

Mye tyder på at Kretschmer jaktet på kvinner.

Åtte av ni drepte elever ved skolen var jenter i alderen 15-16 år. Tre ofre var kvinnelige lærere. I tillegg ble en gutt skutt.

I klasserommet til 10 D kom han tilbake to ganger fordi han så elever og lærere beveget seg der inne. Tredje gangen han gikk inn i klasserommet skal han ha ropt «Er dere fortsatt ikke alle døde».

Kastet seg foran elev
En kvinnelig lærer kastet seg foran en av elevene for å beskytte henne. Denne læreren ble skutt ned på kloss hold av Kretschmer. Vitner forteller hvordan elever hoppet fra vinduene for å unnslippe kulene. Læreren i klasse 9 D skal ha låste klasserommet da Kretschmer gikk ut for å lade om.

Skytingen begynte klokken 09.45 onsdag. Politiet var raskt på skolen. Der fant de store mengder ubrukt amunisjon. Det tyder på at Kretschmer flyktet i all hast med delvis uforretet sak.

- Han ønsket et virkelig blodbad, sa tysk politi under en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Flere tragedier
Tyskland har blitt rystet av flere skoletragedier de siste årene. I 2006 var det en maskert mann som åpnet ild på en skole i den tyske byen Emsdetten og skadde elleve mennesker før han til slutt begikk selvmord.

I april 2002 ble 17 mennesker drept, inkludert gjerningsmannen, under en skolemassakre i byen Erfurt. Dette er landets verste skolemassakre.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken