Gå til sidens hovedinnhold

- Drapsmenn kan gå fri

Tilsatte ved voldsavsnittet frykter at etterforskningen av terrorangrepene 22. juli kan føre til at drapsmenn går fri.

Etter 22. juli er over halvparten av etterforskerne satt til å jobbe med terrorsaken. Inn kommer nye, uerfarne polititjenestemenn.

- Det er stor frustrasjon på voldsavsnittet. Den største frykten er at saker forblir uoppklart rett og slett på grunn av ressursmangel, sier tillitsvalgt i Oslo Politiforening, Kristin Aga, til TV 2 Nyhetene.

De siste ukene mist tre personer blitt drept i Oslo. For to uker siden ble en 21 år gammel gutt funnet drept i familiens hus på Furuset i Oslo. Mandag denne uken ble en 48 år gammel mann funnet i sin egen leilighet på Grünerløkka. I begge sakene er gjerningspersonen fortsatt på frifot.

Unge og uerfarne
Etter 22. juli blir unge og uerfarne polititjenestemenn satt til å etterforske drap i hovedstaden.

- De gjør så godt de kan, men det er klart at når man er nyutdanna fra Politihøgskolen i år, og ikke har noe erfaring med etterforskning, så vil det få konsekvenser for etterforskningen i blant annet drapssaker der det er ukjent gjerningsperson, sier Kristin Aga til TV 2 Nyhetene.

Forstår frustrasjonen
Grete Lien Metlid, som er leder for voldsavsnittet, forstår frustrasjonen, men sier driften er forsvarlig.

- Jeg følger selvfølgelig med på de signalene jeg får, og vi må eventuelt vurdere å be om ytterligere ressurser hvis det skal være behov for det, sier Metlid til TV 2 Nyhetene.

Torsdag kveld ble en person funnet død på Klemetsrud, der dødsfallet er betegnet som mistenkelig.

- Som det har vært i det siste, har det kommet veldig mange nye saker inn, så er det en viss form for maktesløshet, avslutter Kristin Aga.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken