Gå til sidens hovedinnhold

Drapsmistenkt ble politisjef

I juni i fjor ble en norsk lege og fire hjelpearbeidere drept i Afghanistan. Nå er mann som skal være hovedmistenkt for udåden, utnevnt til politisjef i det samme området.

Den norske legen Egil Kristian Tynæs (62) og fire andre hjelpearbeidere arbeidet for Leger uten grenser. Organisasjonen tror ikke drapene i Afghnaistan var et uhell.

- Det var ingen tilfeldighet at de ble drept. Dette var planlagt, sier Gogse Reinertz til VG. Han er operasjonell direktør for Leger uten grenser i blant annet Sentral-Asia.

Søndag skrev New York Times at mannen som skal være den hovedmistenkte for drapene, er utnevnt til politisjef. Ifølge øyenvitner som New York Times har snakket med, skal drapsmennene ha jobbet for mannen.

Kort tid før drapene skjedde, skal han ha fått sparken fra stillingen han nå er tilbake i. Mannen skal heller ikke ha vært avhørt i saken.

- Myndighetene i Afghanistan tar ikke denne saken på alvor, sier Reinertz.

Atle Fredheim, president i Leger uten grenser i Norge, sier opplysninger de har fått internt i organisasjonen, tyder på at legen og hjelpearbeiderne er skutt på kloss hold. Fredheim opplyser også at de har fått liten informasjon om hvem som er mistenkt i saken, og hvilke etterforskningsskritt som er tatt.

Leger uten grenser trakk seg ut av Afghanistan etter de fem drapene. De vurderer fremdeles forholdene for farlige til å sende nye hjelpearbeidere inn i Afghanistan.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre

Kommentarer til denne saken