Gå til sidens hovedinnhold

Drapsmistenkt har vært i kontakt med familien

36-åringen som er mistenkt å ha slått Jarle Nyegaard ihjel har ringt hjem til familien i Norge for å få hjelp.

Men det er lite de kan gjøre. Han skal, etter det BA får opplyst, være livredd for hvilke eventuelle rettsprosesser myndighetene i Thailand vil utsette ham for. Han skal også ha forklart at det hele var et voldsomt uhell, og han er svært engstelig for ikke å bli trodd.

- Forferdelig vondt
BA og Nettavisen har snakket flere av familiemedlemmene til 36-åringen. Mormoren hans forteller til Nettavisen at situasjonen er svært belastende.

- Hva tenker du om det som har skjedd?

- Dette er så vondt for meg, jeg orker rett og slett ikke å snakke om det. Det er forferdelig vondt det som har skjedd, og nå har vi nærmeste sittet sammen og snakket om dette. Vi lider oss i mellom, sier mormoren til Nettavisen.

Jarlse Nyegaard og den 36 år gamle kameraten som nå er etterlyst av politiet i Thailand, så torsdag kveld Champions League-kampen mellom Manchester United og Galatasaray sammen på Kåres Party Bar i Pattaya.

De var berusede, og 36-åringen skal ha forsøkt å hindre Nyegaard i å kjøre fra baren med mopeden sin. Nyegaard skal ha fektet mot 36-åringen med nevene, og fikk et kontant slag tilbake. Et lokalt medie har tatt bilder av Nyegaard, og viser sladdede bilder der bakhodet er knust. På sykehuset ble han erklært hjernedød samme kveld.

Overfylte fengsler
Overfylte fengsler er et stort problem i Thailand og ikke minst i Pattaya, melder sjømannsprest Jan Olav Johannessen.

- Det dreier seg om å stue 250 mennesker inn på et fellesrom på om lag 150 kvadratmeter. Det florerer av sykdommer, også alvorlige sykdommer som tuberkulose. Et opphold i et thailandsk fengsel er ikke å anbefale, sier Johannessen til BA.

Dersom den 36 år gamle fyllingsdølen blir kjent skyldig i å ha forårsaket Jarle Nyegaards død, vil han ifølge Johannessen bli dømt til fengsel fra 15 til 20 år til livstid.

- Etter fire år kan man søke om å få sone i sitt hjemland, får man ikke gjennomslag for søknaden må man vente fire nye år, sier Johannessen.

Kan hjelpe med juridisk bistand
Pressevakt i Utenriksdepartementet Frode Andersen sier at det de kan hjelpe den mistenkte med er juridisk bistand. Han vil ikke kommentere om 36-åringen har vært i kontakt med UD, men BA vet at familien til 36-åringen har vært det.

På et nettforum meldes det at 36-åringen har fått tak i juridisk bistand og selv ønsker å melde seg til politiet. Han er ifølge Andersen ikke pågrepet av politiet i Pattaya foreløpig.

- Ikke oss bekjent, sier Andersen.

Han sier at det per i dag soner tre-fire nordmenn i fengsler i Thailand. Forholdene i fengslene er altså langt fra det vi er vant til i Norge.

- Har UD noen syn på de humanitære forholdene den mistenkte kan bli utsatt for om han blir dømt?

- Slik vil det alltid være. Blir man dømt for kriminelle handlinger i et annet land, må man sone sin straff på samme måte som innbyggerne i det landet for øvrig må.

- Dersom han blir dømt, har han noen mulighet til å bli overført til Norge?

- Det er alltid en mulighet for å søke om det.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken