Gå til sidens hovedinnhold

Drapsofferet er identifisert

Det var Jevnaker-mannen Ragnar Bjertnæs Abrahamsen (35) som ble funnet drept i en låve i Oppland fredag.

Det bekrefter politiet overfor Nettavisen lørdag kveld.

- Han er fra Jevnaker og han var en bekjent av de som er siktet i dag. Han tilbrakte deler av julen på den gården der han ble funnet drept, sier Joachim Sopp Onsrud til Nettavisen.

Dødstidspunktet er ikke kjent, og politiet avventer obduksjon for å kunne stadfeste dødsårsaken.

- Han er kjørt til Rikshospitalet og blir obdusert på mandag. Normalt får vi en tilbakemelding i løpet av dagen, sier Onsrud.

De to mennene på 30 og 33 år som er siktet for å ha drept mannen som ble funnet død i en låve i Søndre Land ble lørdag varetektsfengslet for fire uker, de to første ukene med fullstendig isolasjon.

- Jeg kan ikke si noe hva som har kommet fram i avhørene, men ingen har tilstått å være innblandet i drapet, sa politiinspektør Ketil Myhre i Vestoppland politidistrikt til Nettavisen lørdag morgen.

Begge de to mennene har samtykket til varetektsfengsling, mens kvinnen har motsatt seg dette. Søndag vil politiet ta stilling til om hun likevel skal framstilles for varetekt, ifølge oa.no.

I helga fortsetter politiets arbeid med å sikre tekniske bevis på åstedet, i tillegg til de fortsatte avhørene av den siste av de tre siktede. Ifølge Myhre jobber politiet ut fra en bestemt teori om hvordan drapet skjedde.

- Ja, vi har en teori, men det kan jeg ikke si mer om nå, sier Myhre.

Ifølge politiet skal flere av de siktede ha en tilknytning til gården hvor Ragnar Bjertnæs Abrahamsen ble funnet.