Gå til sidens hovedinnhold

Drapssiktede satt allerede i avhør

Den drepte kan ha ligget på låven i flere dager.

Opplysninger om drapet på en gård i Søndre Land skal ha kommet frem da to av de siktede satt under avhør vedrørende en annen sak onsdag denne uken.

- De to mennene som nå er drapssiktet skulle begjæres varetektsfengslet i forbindelse med en vinningssak, da det kom frem opplysninger på annet hold som gjorde at vi startet etterforskningen av et mulig drap, sier påtaleleder Ketil Myre i Vestoppland politidistrikt.

Siden har de to sittet i politiets varetekt.

Kjenninger av politiet
Fredag klokken 18 ble det avholdt en pressekonferanse på Gjøvik, etter at en person ble funnet drept på en låve fredag formiddag.

De pågrepne er to menn på 30 og 33 år og en kvinne på 51 år. Alle tre har tilknytning til hverandre og til gården der avdøde ble funnet, uten at politiet vil gå nærmere inn på hva slags tilknytning det er snakk om. Ifølge VG.no skal den ene mannen og kvinnen være søsken.

- Alle tre er kjenninger av politiet, sier Myre under fredagens pressekonferanse på Gjøvik. Kjennskapet med politiet skal i hovedsak dreie seg om vinningsforbrytelser.

Flere utrykninger
Den drepte er ennå ikke identifisert, og er ved 20.30-tiden fredag kveld ennå ikke fraktet vekk fra åstedet opplyser politiet. Politiet mener likevel å vite hvem mannen er, og har kontaktet familien. Ifølge VG er mannen i 30-årene, noe Myre ikke vil bekrefte.

- Vi venter på obduksjonsrapporten for å si hvordan mannen døde. Derfor vil vi heller ikke si noe om et eventuelt våpen, sier Myre.

Politiet vet ennå ikke når mannen ble drept, men sier det skal ha skjedd mellom 28. desember og onsdag denne uken.

Lensmann Ole Bjerke i Søndre Land opplyser at politiet har hatt flere utrykninger til stedet, hovedsakelig på grunn av vinningskriminalitet.

Fremstilles i morgen
De to mennene vil fremstilles for varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøkskontroll lørdag, grunnet faren for bevisforspillelse. Den 51 år gamle kvinnen fremstilles trolig for to uker i varetekt mandag.

Avhør av de siktede og av vitner vil fortsette i helgen og neste uke. Gunnhild Bergan og Johnny Veum er de to siktede mennenes forsvarere. Politiet har fått bistand fra tre etterforskere fra Kripos i den videre etterforskingen.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten