Gå til sidens hovedinnhold

- Drapssiktet en tikkende bombe

30-åringen som er siktet for å ha drept sin far og hans venninne, slet psykisk og var tungt medisinert. - Han fikk ikke den hjelpen han trengte, sier en venn av familien.

Mannen, som nå er siktet for dobbeltdrapet natt til lørdag, har en lang forhistorie i psykiatrien, ifølge venner og familie.

Like etter midnatt ble hans far Jonny Bråthen (61) og veninnen Lise Furali (43) drept på en hytte i Slemmestad.

- Dette er en fullkommen tragedie. Igjen har samfunnet sviktet i behandlingen av en sinnslidende, og uskyldige personer har måtte betale prisen med sine liv, sier en nær venn av Johnny Bråthen og familien til VG.

- Har vært innlagt
Avisen skriver at 30-åringen har vært innlagt til psykiatrisk behandling for sinnslidelser, og han skal ha fått utskrevet sterke medikamenter som i blanding med alkohol kan ha farlig virkning.

Andre venner av familien hevder at enkelte leger overmedisinerte mannen, i stedet for å tvangsinnlegge ham til behandling ved institusjon, noe vennene mener legene burde ha gjort.

Flere bekjente av den siktede 30-åringen betegner ham som en tikkende bombe.

- Han har slitt lenge og hatt ganske mye problemer. Man kunne snakke med ham, og så plutselig endret han personlighet, forteller en slektning til Drammens Tidende.

Lensmann Erling Arne Meek bekrefter at mannen har hatt kontakt med helseapparatet og psykiatrien, men ønsker ikke å kommentere dette nærmere.

- Hjelp, jeg har drept

Etter drapene kom den antatte gjerningsmannen til puben Lun - Smak & Behag i Slemmestad sentrum.Innehaver Thomas Lunder har følgende beskrivelse av episoden da den berusede 30-åringen forsøkte å komme seg inn på puben:

- Han ropte «Hjelp meg, jeg har drept faren min», forteller Lunder til Nettavisen.

Andre beskriver 30-åringen som en god gutt, og forteller at han nylig har blitt frelst.

- Han var ivrig, og han likte å være med på bibelstundene i menigheten. Han ble frelst for en måned siden. For oss er han ingen drapsmann. Han var en god gutt som har vært mye her, sier Ellionor Tærud i pinsemenigheten Betesda, der mannen deltok på møter.

Les mer: - Drapssiktet nylig frelst

Ennå ikke avhørt
Lørdag fortalte 30-åringens advokat Anne Marstrander til Nettavisen at han ennå ikke er blitt avhørt på grunn av sin tilstand.

- Han har ikke vært i avhør, og han ønsker ikke å gå i noe politiavhør før vi har snakket sammen, sa Marstrander.

Hun ønsket ikke å kommentere hvorvidt hennes klient har slitt med psykiske problemer de siste årene. Advokaten skal søndag kveld besøke siktede som sitter fengslet hos politiet i Drammen.

Lensmann Erling Arne Meek sa lørdag at ofrene ble drept med grov og stump vold.

30-åringen vil bli fremstilt for fengsling mandag.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis