Gå til sidens hovedinnhold

Drapssiktet fengslet i fire uker

- Det er ikke en gammel konflikt, sier politiet om drapet i Bærum.

Mandag kveld døde en 32 år gammel mann av skadene han ble påført etter å ha blitt knivstukket i en leilighet på Jar i Bærum.

En 25 år gammel mann ble pågrepet, siktet for forsettlig drap. Onsdag ble han fremstilt for varetektsfengsling i Asker og Bærum tingrett.

- Han ble varetektsfengslet i fire uker, sier politioverbetjent Dag Eirik Ekeli ved Asker og Bærum politidistrikt til Nettavisen.

- Ikke gammel konflikt
Tirsdag kveld ble 25-åringen avhørt av politiet, og han hevdet da at han hadde handlet i nødverge.

- Det var en krangel der og da som har eskalert. Så det virker ikke som om det er en konflikt som ligger tilbake i tid, sier Ekeli.

I avhøret fortalte siktede at det hadde blitt et basketak mellom han og avdøde, og at begge da brukte kniv, men at han kom i en nødvergesituaasjon og brukte kniven.

25-åringen ble selv skadet, og oppsøkte legevakten i Røyken i Buskerud der han ble behandlet for kuttskader. Han ble deretter fraktet med ambulanse til sykehuset i Drammen, der han ble pågrepet av politiet senere på kvelden.

Jakter på mann og kvinne
Ekeli ønsker ikke å utdype hva krangelen mellom de to gikk ut på, fordi de ikke har fått tak i to vitner som skal ha vært til stede, en mann og en kvinne på cirka 40 år.

- Vi er fortsatt på jakt etter de to vi mener var til stede da drapet skjedde, sier politioverbetjenten.

Avdøde leide leiligheten der han ble knivstukket, men han og siktede skal bare ha kjent hverandre i en kort periode.

- De skal ha kjent hverandre i en periode i alle fall på et par måneder, uten at de var omgangsvenner, sa Ekeli tirsdag.

Både offeret og siktede er kjenninger av politiet.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag