Gå til sidens hovedinnhold

Drapssiktet hjem til jul

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Klokken 15 lille julaften kom den drapssiktede 22-åringen hjem til Reiersøl i Froland, utslitt, men takknemlig over å få ha jula hjemme.

-Det blir en helt spesiell jul, sier 22-åringen via sin advokat Sigurd Klomsæt tirsdag ettermiddag.

I avhør erkjenner 22-åringen å ha avfyrt to skudd mot bilen, ett mot dekket og ett mot fronten av bilen, med den hensikt å stoppe biltyven.

Han mener det var et uhell som førte til at ett skudd traff biltyven i kroppen slik at han døde like etter. Fortsatt forsvarer han handlingen sin, selv om han ifølge forsvareren beklager utfallet.

- Riktig der og da
-Han mener det han gjorde der og da var riktig for å beskytte familien. Han er selvsagt nedtrykt og preget av alvoret over at en person er død. Samtidig er han svært takknemlig over å kunne komme hjem til jul, sier Klomsæt til TV 2 Nettavisen.

Fullstendig nedkjørt etter to og en halv dag med skyting, fengsel og avhør, kjørte politiet ham hjem til Reiersøl tirsdag ettermiddag, etter løslatelsen ved 14-tiden.

-Nå vil vi ta det med ro her, og ønsker ikke å møte pressen, opplyste familien på telefon til TV 2 Nettavisen tirsdag ettermiddag.

Vil samarbeide
22-åringen er siktet for forsettlig drap, og påtalemyndigheten ville fengsle ham i tre uker for å få ro i etterforskningen og hindre bevisforspillelse. Men tirsdag besluttet Agder lagmannsrett å ta påkjæringen fra 22-åringens advokat til følge, og løslot siktede.

-Dette er riktig håndtert av retten. Politiet sa de trengte å ham fengslet inntil de hadde gjennomført en rekonstruksjon, men det var slett ikke nødvendig. For det første kunne de gjort det med 22-åringen både i går og i dag, for det andre har han gitt en erklæring om at han vil samarbeide fullstendig med politiet, sier advokat Klomsæt til TV 2 Nettavisen.

Ingen fare for bevisforspillelse
Agder lagmannsrett opplyser til TV 2 Nettavisen at begrunnelsen for løslatelsen er at vitnene i saken er avhørt, at hendelsesforløpet synes kjent, og at det således ikke foreligger noen reel bevisforspillelsesfare i saken.

- Politiet har valgt å slå seg til ro med den kjennelsen som lagmannsretten har kommet til, sier politiadvokat Jan Atle Hansen til Fædrelandsvennen.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere