Gå til sidens hovedinnhold

Drapssiktet på rømmen

KONGSVINGER (TV 2 Nettavisen): Politiet etterlyser asylsøkeren i 30-årene som i dag ble siktet for drapet på Cathrine Halvorsen.

- Tekniske funn på åstedet sammenholdt med faktiske opplysninger har ført til at vi i dag siktet en person for drapet på Cathrine Halvorsen, sa politistasjonssjef Finn Fjellbu da pressekonferansen åpnet torsdag ettermiddag.

Den siktede er en 34 år gammel mann som kommer fra Irak. Han har bodd på asylmottaket i Kongsvinger siden januar. Politiet tror han forlot byen forrige onsdag. De vil ikke gå ut med navn og bilde på mannen av hensyn til etterforskningen.

- Ingen idé
- Vi har ingen idé om hvor han kan være. Han er etterlyst gjennom våre kanaler, opplyste politiadvokat Rolf Thoresen i Hedmark politidistrikt på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Siktelsen mot mannen ble tatt ut i dag morges, rett forut for at politiet ransaket rommet hans på asylmottaket i Kongsvinger samt en leilighet som ligger i samme oppgang som Cathrine Halvorsens leilighet.

Personer på mottaket sier til TV 2 Nettavisen at mannen har vært borte siden drapet.

Identifiserte mannen
Indirekte ga Halvorsen selv politiet en viktig ledetråd i etterforskningen. Halvorsen ble drept mellom klokken 22:30 tirsdag 9. og morgenen onsdag 10. desember.

Mandagen før hadde hun ringt opp en god venn fordi hun følte seg truet av en mann som var på besøk.

Han skal ha truet henne og kommet med seksuelle tilnærmelser. Da han uoppfordret kledde av seg og gikk i dusjen, skal Halvorsen ha ringt sin venn. Etter dette forlot mannen stedet. Før han gikk, truet han 34-åringen og sa han ville komme tilbake.

Halvorsens venn bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at Halvorsen identifiserte mannen som broren til en som bor i samme blokk. Denne informasjonen ga vennen videre til politiet etter at drapet ble kjent.

Passet naboleilighet
Søsteren til den siktede 34-åringen bor i leiligheten fire etasjer under Cathrine Halvorsens leilighet, som ble ransaket torsdag morgen. Familien har vært bortreist de siste ukene.

En nabo forteller til TV 2 Nettavisen at en den siktede asylsøkeren har besøkt leiligheten for å passe på, og for å vanne blomstene.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen