Gå til sidens hovedinnhold

- Drapssiktet ville voldta 14-åring

Mannen som er siktet for drapet på legen Joaquin Leal Bermudez har i tillegg tre voldtektssaker på seg.

(iOslo.no): Politiet i Trondheim har nå siktet 37-åringen for ett tilfelle av voldtekt av en kvinne på 20 år. Det skal ha skjedd da hun var ute på joggetur. Politiet mener voldtekten fant sted på Lohove. Mannen er også siktet for to voldtektsforsøk. Ett av ofrene var en jente på bare 14 år, den andre på 16 år, skriver politiet i Trondheim i en pressemelding.

Ifølge politiet har voldtekten og voldtektsforsøkene skjedd i perioden oktober og november i fjor.

Vil ikke forklare seg
Politiet opplyser at voldtektsforsøket av den 14 år gamle jenten fant sted 23.november på Othilienborg. Tre dager senere forgrep mannen seg på den 20 år gamle kvinnen.

Den siktede har ikke ønsket å forklare seg om voldtektsanklagene.

- Siktede er forsøk avhørt, men vil ikke si noe til politiet. Vi forsøkte å avhøre ham i samarbeid med politiet i Oslo, men det er hans fulle rett til ikke å forklare seg. Dette er noe vi respekterer, sier Terje Lunde til iOslo.no. Han er seksjonsleder Etterforskning Sentrum politistasjon i Trondheim.

Avhørene ble forsøkt gjort forrige uke.

- Meld fra tidlig!
Selv om siktede ikke ønsker å samarbeide med politiet er etterforskerne riemlig sikker på at de er på rett spor.

- I to av sakene har vi funnet identitet mellom siktedes DNA-profil og biologisk materiale. Dette ble sikret i tilknytning til hendelsene. Hvilken av de aktuelle sakene de dreier seg om ønsker vi ikke å si noe om, sier Lunde.

I lys av voldtektsbølgen som herjet i Trondheim før jul og alle episodene i Oslo den siste tiden understreker Lunde følgende:

- I disse tilfellene viser det seg hvor viktig det er at kvinner som er blitt grovt overgrepet melder raskt fra til politiet. Det gir oss mye større muligheter til å sikre tekniske og biologiske spor. Selv om politiet har en vanskelig oppgave hjelper det betraktelig å få bedre forutsetninger. I eksempelet her fikk vi god hjelp av ofrenes godt detaljerte beskrivelser, sier Lunde.

- Den siktede sitter varetektsfengslet i forbindelse med drapet på den spansk legen Joaquin Leal Bermude i Oslo i januar, opplyser politiet om.

Mye blod
37-åringen har vært forklart seg lite for politiet om drapet på den spanske legen. Han har sittet i varetekt i Oslo siden 17. januar. I løpet av denne perioden har han bare forklart seg én gang, men politiet mener de har mange spor å gå etter. Liket av legen er ennå ikke funnet, men 37-åringen kan likevel bli dømt for drap.

Bermudez ble meldt savnet tidlig på morgenen 17. januar. Da hadde politiet stanset en 37 år gammel trønder, som kjørte patologens bil i Søndre Buskerud. I bilen fant man en mengde blod, og man fattet straks mistanke til at legen kunne være drept.

I Bermudez' leilighet fant politiet svært store mengder blod, nok til at legen trolig ikke ville overlevd blodtapet.

Siktedes forsvarer Aase Sigmond er i øyeblikket i retten og det har dermed ikke lykkes iOslo.no å komme i kontakt med henne.

iOslo.no følger saken.

Les flere saker på iOslo.no.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien