Gå til sidens hovedinnhold

Drapstruet politiker snakker ut

Den nederlandske opposisjonspolitikeren Geert Wilders må flytte fra sted til sted på grunn av drapstrusler fra ekstreme islamister.

Wilders ønsker å begrense innvandringen til Nederland som et ledd i kampen mot terror.

Tidligere var Nederland det mest åpne og liberale landet i Europa takket være myndighetenes innvandringspolitikk. Situasjonen endret seg da Nederland ble rammet av terror da en nederlender av marokkansk opprinnelse drepte den kjente filmregissøren Theo van Gogh.

- Voksende trussel
- Ifølge vår innenriksminister, som har ansvaret for etterretningen, er trusselen til stede, og den er voksende i dagens Nederland. Og vi har ingen kontroll over det, sier opposisjonspolitikeren Geert Wilders til TV 2 Nyhetene.

Se intervjuet med Wilders på TV 2 Nyhetene (Web-TV, abonnement).

Han blir stadig truet på livet og er under konstant beskyttelse. Kritikken av de nederlandske myndighetenes innsats mot terror har banet vei for den frittalende politikeren, som etterlyser mer handling.

- Vi burde ta tak i dette og være mer bestemt. Ikke bare for folk i Nederland og Europa, men også for majoriteten av de nederlandske muslimene, som ikke får seg jobb på grunn av all ekstremismen.

Frykt
Terrorfrykten rammer nå en hel befolkning.

- Før var folk åpne, men nå skuler alle på hverandre, sier pensjonisten Pim van Beveren til TV 2 Nyhetene.

- Folk er redde.

Nå føler mange fra andre kulturer at de også er rammet av drapet på van Gogh og av nyhetene om stadig nye arrestasjoner av terrormistenkte i Nederland.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test

Kommentarer til denne saken