Gå til sidens hovedinnhold

Drar Iran med i forhandlingene

Frankrike ønsker å trekke Iran sterkere inn i forsøket på å finne en løsning i Libanon.

Den iranske utenriksministeren kom mandag kveld til Libanon etter å ha hatt samtaler i Syria.

Både Syria og Iran har gode kontakter med Hizbollah, og er derfor i ferd med å komme sterkere med i forhandlingene om krigen i Libanon.

Frankrike positive

Den franske utenriksministeren Douste-Blazy sa før han møtte Mottaki at Iran kan spille en viktig rolle for å løse krisen i området. Etter det TV 2 Nettavisen erfarer er Frankrike villig til å diskutere forslaget til en løsning i krigen mellom Israel og Hizbollah med Iran før de leverer det til FNs sikkerhetsråd i løpet av uken. Iran er en av Hizbollah fremste støttespillere. Douste-Blazy uttalte mandag at det er viktig å opprettholde kontakten med regimet i Teheran som ledd i forsøket på å løse krisen i Libanon.

Syria

Men frykten er også stor for at konflikten kan spre seg. Syrias president Bashar al-Assad ga mandag kveld de militære styrkene i landet ordre om å trappe opp beredskapen, melder syrisk fjernsyn.

Dette skjedde etter at presidenten uttalte at Syria støtter de palestinske og libanesiske motstandere. Syria deler grenser med Libanon. Også Gholanområdet, som knyttes til Syria, har vært okkupert av Israel siden 1967.

FN utsetter

FN har utsatt planene om utplassering av en internasjonal styrke i Libanon på ubestemt tid. Samtidig har Sikkerhetsrådet forlenget mandatet til FNs UNIFIL-styrker i Sør-Libanon kun en måned, noe som er kortere enn normalt når forlengelse av mandat vedtas, melder AFP.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken