En asiatisk elefant på Taronga Zoo i Sydney i Australia er drektig. Det er den første i Australia, fortalte en dyrepasser til APTN torsdag.

Ni år gamle Tong Dee, en av åtte elefanter som ble kontroversielt importert fra Thailand til Australia i 2006, venter sin første kalv.

- For ung
At elefanten har blitt drektig blir kritisert av den lokale dyrebeskyttelsen, Royal Society of Prevention of Cruelty to Animals, og det politiske partiet New South Wales Greens, som sier at elefanten er for ung til å formere seg. Et syn som blir beskrevet av dyrepasseren Lucy Melo som ” tull og tøys”.

Melo sier at eksperter på elefanter, innhentet fra Tyskland til Australia, har vurdert elefantene før avlingsprogrammet startet.

- Basert på ekspertenes resultater, når de kom hit og vurderte elefantenes forplantningsevne, viste deres resultater at det var mulig å gjennomføre avling med alle elefantene. Og at de faktisk anbefalte at Tong Dee ble involvert i avlingen umiddelbart, sier Melo.

Artikkelen fortsetter nedenfor

217493

- Kjærlighet ved første blikk
Elefantkalven er ventet i midten av 2009 etter 22 måneder svangerskapstid.

Melo forteller at det var kjærlighet ved første blikk mellom Tong Dee og hannelefanten Gung.

- Fra det øyeblikket de møttes i Thailand, så var det en kjærlighet ved første blikk historie. De to var sammen hele tiden. Den første gangen han paret seg med en annen elefant, så var det Tong Dee, so de har alltid vært bestevenner, sier Melo.

Før hun legger til:

- Selv om paringen ble en suksess, så gir han henne fortsatt mye oppmerksomhet. Det er ikke sånn at han bare er ferdig med henne. Han har fortsatt å være hennes beste venn, og de er alltid side om side.

Den asiatiske elefanten er en utryddingstruet art.